Afkickkliniek Ketenpartner

ons team | Afkickkliniek

Wanneer er sprake is van een ernstige verslaving aan alcohol, een middel of gedraging waardoor iemand in het dagelijks leven niet meer goed kan functioneren, dan sluit een klinische behandeling het beste aan bij de zorgbehoefte. Ook kan het zo zijn dat er sprake is van een combinatie van problemen, waardoor het niet of nauwelijks meer mogelijk is om te stoppen terwijl je thuis blijft wonen. Het is onze ervaring dat bij een ernstige afhankelijkheid of verslaving een klinische behandeling vaak de beste start is. Omdat CACN zelf niet over deze faciliteiten beschikt, werken wij nauw samen met onze ketenpartner Connection SGGZ in Eindhoven.

Connection SGGZ biedt een intensieve behandeling in zowel Zuid-Afrika als in Meerlo (Noord-Limburg). Er staat een gespecialiseerd en ervaren multidisciplinair team voor je klaar om je op te vangen en je te helpen je verslaving te overwinnen. De behandeling wordt volledig vergoed door je zorgverzekeraar. Er zijn wel comfortkosten van toepassing en voor Zuid-Afrika de kosten voor een vliegticket. Mocht een klinische behandeling het beste bij jou passen, dan brengen wij je in contact met Connection SGGZ.

Twijfel je?

Neem dan contact met ons op. Wij zijn meer dan bereid om jouw vragen te beantwoorden en kunnen je meer vertellen over onze mogelijkheden en werkwijze. We begrijpen dat het moeilijk is om de eerste stap te zetten en om toe te geven dat het niet meer lukt om zelfstandig te stoppen. Wij weten als geen ander dat er kracht en moed voor nodig is om je verslaving bespreekbaar te maken!

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Hoe kunnen wij je helpen?

is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
Op de verwerking van persoonsgegevens is ons Privacy Statement van toepassing.

Veelgestelde vragen over ketenpartner Connection SGGZ


Wij bieden ambulante zorg
De ambulante behandelingen die CACN biedt, hebben de minste impact op je dagelijks leven. Maar soms is er intensievere begeleiding nodig om jou weer stevig in het zadel te helpen. We kunnen je dan in contact brengen met onze ketenpartner Connection SGGZ.


Intakegesprek 
Heb jij aangegeven dat je hulp nodig hebt, dan plannen we een intake. Als blijkt dat klinische zorg beter bij aansluit, geven we je dit mee als onderdeel van ons advies. Wanneer jij dit wilt, kunnen we je bovendien in contact brengen met onze ketenpartner Connection SGGZ.


Ook vanuit je basiszorg
Connection SGGZ is, net als CACN, door de overheid erkend als GGZ-instelling. Ook deze behandelingen worden vergoed vanuit jouw basiszorg, ongeacht de zorgverzekeraar waarbij jij bent aangesloten. Wil je hierover meer weten of een intakegesprek plannen? Bel ons op 040 303 2626.


Dagbehandeling of klinische opname
Bij CACN werk je gemiddeld 12 weken lang aan je herstel. In deze periode kom je 2 dagen per week naar onze kliniek in Eindhoven. Na afloop van zo’n dag ga je gewoon weer terug naar huis. Bij Connection SGGZ werk je 6 tot 10 weken aan je herstel. Tijdens je behandeling verblijf je in een van de klinieken in Meerlo, Eindhoven of Zuid-Afrika. 

Zorg die past bij jou
Tijdens een intakegesprek bekijken we samen welke vorm van zorg het beste aansluit bij jouw situatie. Is dit ambulante zorg, dan kun je terecht bij ons. Heb je intensievere ondersteuning nodig of krijg jij een betere start wanneer je tijdelijk niet thuis woont, dan kunnen we je ook begeleiden naar onze ketenpartner Connection SGGZ.