Detoxificatie

Wanneer er sprake is van een langdurige periode waarin structureel veel drank of drugs is gebruikt is het mogelijk dat het lichaam eerst dient te ontgiften. Het lichaam is namelijk gewend geraakt aan het middel en daardoor kunnen er bij het stoppen ontwenningsverschijnselen optreden. Bij een dergelijke detoxificatie is professionele hulp noodzakelijk.
ons team
Mocht tijdens de intake blijken dat detoxificatie noodzakelijk is dan begeleiden wij onze cliënten op een medisch verantwoorde manier in dit proces. Omdat detoxificatie, afhankelijk van het middel en de ernst van de verslaving erg zwaar kan zijn vindt deze uitsluitend plaats onder toezicht van de juiste medische begeleiding. Gespecialiseerde artsen en speciaal getrainde verpleegkundigen zullen de cliënt monitoren en bijstaan in dit proces. Het is mogelijk dat de artsen, in overleg met de cliënt, medicatie voorschrijven om zo de ontwenningsverschijnselen te minimaliseren en het detoxicatie proces te versnellen.
 
Wanneer het lichaam op een medisch verantwoorde manier ontgift is en het lichaam vrij is van verdovende middelen kan de behandeling van CACN van start gaan.

Twijfel je?

Neem dan contact met ons op. Wij zijn meer dan bereid om jouw vragen te beantwoorden en dan kunnen we ook meer vertellen over onze mogelijkheden en werkwijze. Wij begrijpen dat het moeilijk is om de eerste stap te zetten en om toe te geven dat het niet meer lukt om te stoppen. Wij weten dat er juist kracht en moed voor nodig is om je verslaving bespreekbaar te maken en die eerste stap te zetten!
Neem contact op