Detoxificatie

ons team | Afkickkliniek
Wanneer er sprake is van een langdurige periode van verslaving waarin structureel veel drank of drugs is gebruikt is het mogelijk dat het lichaam eerst dient te ontgiften, ook wel detoxificatie genoemd. Het lichaam is namelijk gewend geraakt aan het middel en daardoor kunnen er bij het stoppen ontwenningsverschijnselen optreden. Hierbij is behandeling met professionele hulp noodzakelijk.

Medisch verantwoord

Mocht tijdens de intake blijken dat detoxificatie noodzakelijk is dan begeleiden wij onze cliënten op een medisch verantwoorde manier in dit proces. Omdat detox afhankelijk van het middel - bijvoorbeeld detox van alcohol - en de ernst van de verslaving erg zwaar kan zijn, vindt deze uitsluitend plaats onder toezicht van de juiste medische begeleiding. Gespecialiseerde artsen en speciaal getrainde verpleegkundigen zullen de cliënt monitoren en bijstaan in dit proces. Het is mogelijk dat de artsen, in overleg met de cliënt, medicatie voorschrijven om zo de ontwenningsverschijnselen te minimaliseren en het detoxicatie proces te versnellen.

Start behandeling

Wanneer het lichaam op een medisch verantwoorde manier ontgift is en het lichaam vrij is van verdovende middelen kan de behandeling van CACN Verslavingszorg van start gaan.

Twijfel je?

Neem dan contact met ons op. Wij zijn meer dan bereid om jouw vragen te beantwoorden en kunnen je meer vertellen over onze mogelijkheden en werkwijze. We begrijpen dat het moeilijk is om de eerste stap te zetten en om toe te geven dat het niet meer lukt om zelfstandig te stoppen. Wij weten als geen ander dat er kracht en moed voor nodig is om je verslaving bespreekbaar te maken!

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Geen eigen bijdrage
 • Geen lange wachtlijsten
 • Thuis blijven wonen
 • Gewoon blijven werken
 • Behandeling op maat
 • Oog voor onderliggende problematiek
 • Focus op duurzaam herstel

Hoe kunnen wij je helpen?

is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
Op de verwerking van persoonsgegevens is ons Privacy Statement van toepassing.

Veelgestelde vragen over detoxificatie


Gecontroleerd afbouwen
Ons team van medisch specialisten en verpleegkundigen houdt zich dagelijks met detoxificatie bezig. Zij weten dus waar ze op moeten letten en kunnen op tijd bijsturen als dat nodig is. Mochten er complicaties optreden, dan weten ze ook hoe te handelen. Je bouwt dus je gebruik af in een gecontroleerde omgeving, op een medisch verantwoorde manier. 

Neem altijd eerst contact op
Bij bepaalde medicijnen en bij ernstige alcoholverslaving is het verstandig om eerst contact met ons op te nemen. Een intakegesprek geeft ons inzicht in hoe we de behandeling kunnen afstemmen op jouw persoonlijke behoeftes. Het eventueel volgen van een detox valt daar ook onder. Bel ons daarom vandaag nog op 040 303 2626.


Meerdere factoren spelen een rol
Dit is afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

 • aan welk middel je verslaafd bent

 • hoe zwaar jij verslaafd bent

 • hoe goed jouw lichamelijke conditie is

 • of je met mentale problemen kampt

 • of je gezondheidsproblemen hebt

 • wanneer je geen goed sociaal vangnet hebt om thuis te detoxen

Intakegesprek
Of een detox voor jou net die goede start betekent die jij nodig hebt, is dus heel persoonsgebonden. Vandaar dat we je vragen om eerst contact met ons op te nemen. We plannen dan een intakegesprek waarin we je beter leren kennen. Zo kunnen we een gericht advies dat specifiek voor jou van toepassing is. 


Lichamelijke afhankelijkheid
Alcohol is als een van de weinige drugs niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk verslavend. Dat betekent onder andere dat jouw lichaam verschillende aanpassingen heeft doorgemaakt. Hierdoor kan het de grote hoeveelheden drank verwerken. Het betekent ook dat het verstandig kan zijn om onder medische begeleiding te stoppen met alcohol. Je verkleint daarmee het risico op bijvoorbeeld delirium tremens of epileptische aanvallen.

Wij luisteren naar jouw verhaal
Of een detox voor jou een veilige manier van stoppen is, kunnen we met een intakegesprek vaststellen. Neem daarom contact met ons op en deel jouw verhaal met ons. Dat heeft als bijkomend voordeel dat het enorm kan opluchten. Verslaving is vaak eenzaam. Ons team staat daarom klaar om je op te vangen. Bel ons op 040 303 2626 en deel je zorgen met ons.