Detoxificatie

ons team | Afkickkliniek

Wanneer je tijdens een langdurige periode structureel veel alcohol, cocaïne, cannabis of bepaalde medicijnen hebt gebruikt, is het mogelijk dat het lichaam eerst dient te ontgiften. Het lichaam is namelijk gewend geraakt aan het middel en daardoor kunnen er bij het stoppen ontwenningsverschijnselen optreden. Bij een dergelijke detoxificatie is professionele hulp noodzakelijk.
 

Medische begeleiding tijdens detox

Mocht tijdens de intake blijken dat detoxificatie noodzakelijk, is dan begeleiden wij jou op een medisch verantwoorde manier in dit proces. Omdat detoxificatie, afhankelijk van het middel en de ernst van de verslaving, erg zwaar kan zijn, vindt deze uitsluitend plaats onder toezicht van de juiste medische begeleiding. Gespecialiseerde artsen en speciaal getrainde verpleegkundigen zullen jou monitoren en bijstaan in dit proces. Het is mogelijk dat de artsen, in overleg met jou, medicatie voorschrijven om zo de ontwenningsverschijnselen te minimaliseren en jouw detoxificatie te versnellen.

Wanneer het lichaam op een medisch verantwoorde manier ontgift is en vrij van verdovende middelen, kan onze behandeling van start gaan.

Heb jij hulp nodig bij verslaving?

Als stoppen zelf niet lukt, bieden wij ondersteuning
Stuur een bericht 040 303 2626

Twijfel je?

Neem dan contact met ons op. Wij zijn meer dan bereid om jouw vragen te beantwoorden en kunnen dan ook meer vertellen over de mogelijkheden en werkwijze. Wij begrijpen dat het moeilijk is om de eerste stap te zetten en toe te geven dat het niet meer lukt om te stoppen. Om je verslaving bespreekbaar te maken en die eerste stap te zetten, is veel kracht en moed nodig!

Hoe kunnen wij je helpen?

is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.