Gokken en coke

Gokken en Coke | Man met hoofd in handen in kringgesprek

Wanneer jij gokken en coke combineert, kunnen je problemen extra snel escaleren. Onder invloed van cocaïne kun je besluiten om toch weer een gokje te wagen, ondanks dat je hier in het verleden problemen mee had. Het kan er ook voor zorgen dat je over je grenzen gaat en risicovolle beslissingen maakt. Bovendien lijken je problemen ook even te zijn verdwenen als je je toevlucht zoekt in deze combinatie. Lees meer over de schadelijke impact van dit combinatiegebruik en wat je kunt doen om er vanaf te komen.
 

Werking op je beloningssysteem

Cocaïne werkt op het beloningssysteem in je brein. Wanneer deze drug je hersenen bereikt, zorgt het hier voor een verhoogde afgifte van dopamine. Gokken doet iets vergelijkbaars. Bij mensen die zich af en toe aan een kansspel wagen, vindt de stimulering van het beloningssysteem vooral plaats als ze winnen. Begin jij een probleem te krijgen met gokken? Dan voel jij je vooral fijn op het moment dat je nog niet weet of je gaat winnen of verliezen.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Riskant gokgedrag bij gokken onder invloed

Coke werkt ontremmend en kan je een vals gevoel van alertheid en scherpheid geven. Je doet dan eerder dingen die je normaal niet zou doen. Zo kun je risicovolle beslissingen nemen bij het gokken, waardoor je grote schulden maakt. En coke zelf is geen goedkope drug. Soms hoor je weleens dat mensen zichzelf voorhouden dat ze met gokken hun financiële problemen proberen op te lossen, maar dat werkt vaak eerder averechts.
 

Combinatiegebruik versterkt negatieve impact

Cocaïne kan je ook onrustig maken en je slaappatroon in de war schoppen. Wanneer je ‘s nachts niet kunt slapen, kun je altijd wel ergens terecht om online te gokken, van voetbalwedden tot complete online casino’s. Andersom kan het lijken of je door de cocaïne beter met de stress van het spelen en met negatieve uitslagen kunt omgaan. Zo kun je in een neerwaartse spiraal terechtkomen waarbij het lastig is om daar zelf uit te komen
 

Wil jij praten over je gebruik?

Wij gaan respectvol en vertrouwelijk om met jouw verhaal
Neem Contact Op 040 303 2626

Je problemen verbergen

Een verslaving, of het nou om gokken of coke gaat, gaat vaak gepaard met schaamte. De kans is groot dat je er alles aan doet om je problemen voor de buitenwereld te verbergen. Misschien weet zelfs je partner van niets. Maar juist doordat je jouw problemen niet kunt delen, kunnen ze verergeren. Bijvoorbeeld doordat je geen uitweg meer ziet, maar wel last krijgt van allerlei afkickverschijnselen, waardoor je toch weer gaat gokken of snuiven. Of je voelt je ellendig doordat je tegen iedereen liegt. Heb jij het idee dat je er niet meer zelf uitkomt? Weet dan dat je bij CACN een luisterend oor vindt en een ervaren team dat jij jou kan begeleiden naar een leven zonder gokverslaving of cocaïneverslaving.
 

Beide verslavingen en de oorzaak aanpakken

Onze behandeling stemmen we af op jouw zorgbehoeften. Wanneer je naast het gokken ook coke gebruikt of bijvoorbeeld gokken combineert met alcohol, vraagt dit altijd om een op maat gemaakte  aanpak. Doordat je aan beide verslavingen gaat werken, voorkom je dat je bijvoorbeeld weer terugvalt in je oude gokgedrag omdat je na een paar biertjes minder sterk in je schoenen staat. Daarnaast kan het zijn dat jij met bepaalde problemen in je leven kampt die jouw verslavingen telkens weer triggeren. Is hier sprake van, dan besteden we aandacht aan die onderliggende problematiek. Door deze zorg op maat vergroot je voor jezelf de kans op een duurzaam herstel.

Maak jij je zorgen over bepaalde gewoonten?

Je kunt met al je vragen hierover bij ons terecht

Stuur een bericht 040 303 2626

Jouw eerste stap

Samen werken we aan jouw herstel, waarbij we jou stap voor stap begeleiden naar een leven zonder verslaving. Het enige wat we van jou vragen is om de eerste stap te zetten: contact met ons opnemen. Geef aan dat jij hulp nodig hebt bij je gokverslaving. Dat is niet gemakkelijk, want je erkent daarmee dat je een probleem hebt wat je zelf niet meer kunt oplossen. Tegelijkertijd maak je daarmee de weg vrij naar een nieuwe start waarin jij het weer voor het zeggen hebt. Samen doorbreken we negatieve patronen, zodat coke en gokken geen deel meer uitmaken van jouw nieuwe leven.

Hoe kunnen wij je helpen?

is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over gokken en coke


Persoonlijk 
Wanneer jij je bij ons aanmeldt met zowel een gok- als cokeverslaving brengen wij eerst jouw zorgbehoeften in kaart. Dat gebeurt tijdens een intakegesprek. Hieruit kan bijvoorbeeld blijken dat er bij jou sprake is van onderliggende problematiek. We stemmen jouw behandeling hier dan goed op af. 

De behandeling
Tijdens gemiddeld 12 weken reiken we je bepaalde handvatten aan. Hiermee leer je op een verantwoorde manier om te gaan met prikkels die normaal gesproken kunnen leiden tot cokegebruik of gokken. Aan de hand van diverse therapievormen op individuele en groepsbasis krijg je verschillende inzichten waarmee je de verslaving beter leert begrijpen.  

Voor- en nazorg
Soms kan het fijn zijn om alvast wat ondersteuning te krijgen voordat de eigenlijke behandeling van start gaat. Je kunt je dan aanmelden voor onze voorzorgsgroepen. Heb je jouw behandeling afgerond, dan bieden we ook passende nazorg. Zo blijven we in verbinding vanaf het eerste contact tot het moment dat jij jouw leven weer op de rit hebt. Wil je hierover meer weten? Bel ons dan op 040 303 2626.


Vergoed vanuit de basiszorg
Voor de grootste kans op een duurzaam herstel gaan we met beide verslavingen tegelijkertijd aan de slag. De gehele behandeling, dus inclusief voor- en nazorg, wordt vergoed vanuit jouw basiszorgverzekering. Je hoeft dus geen aanvullende verzekeringen te hebben. Wel kan het zijn dat je zorgverzekeraar je eigen risico in rekening brengt. 

Geen eigen bijdrage bij CACN
Voor onze behandelingen vragen wij geen eigen bijdrage. Dit sluit aan bij ons streven om onze specialistische zorg laagdrempelig te houden. We willen op deze manier iedereen die gemotiveerd is, de kans geven op een nieuwe start en een leven zonder verslaving. 


Coke maakt roekeloos
Door cocaïne ga je veel gemakkelijker over je eigen grenzen heen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld toch besluiten om te gaan gokken, terwijl je hiermee gestopt bent. Of je neemt meer risico’s en zet hogere bedragen in. Wat op dat moment een goed plan leek, kan de volgende dag nare financiële consequenties hebben. 

Vraag ons om hulp 
Zowel coke als gokken kunnen flinke gevolgen hebben. Bij de harddrug komen er na verloop van tijd ook nog allerlei gezondheidsklachten bij. Dit maakt het lastig om alles nog te kunnen overzien. Heb je hier onze hulp bij nodig? Neem dan contact op. Is daar bij jou geen sprake van, maar heb je wel wat vragen over je gebruik en gedrag? Ook dan zijn we er voor jou. 


Verslaving raakt ook jou 
De gevolgen van een verslaving hebben een negatief effect op de gehele omgeving. Woon jij samen met iemand die gokt en coke gebruikt? Of heb jij een familielid of vriend die steeds meer problemen krijgt door gebruik en gedrag? Neem dan contact met ons op en deel jouw verhaal. We luisteren zonder daarbij te oordelen en we kunnen je advies op maat geven. 

Familieprogramma
Wanneer jouw naaste bij ons in behandeling is, kun je deelnemen aan ons familieprogramma. We hebben een informatief boekje voor je die jou kan helpen om verslaving beter te begrijpen. Daarnaast kunnen jullie op indicatie van de behandelaar deelnemen aan systeemgesprekken die jullie inzicht geven in de verschillende dynamieken binnen het gezin.