Ken jij de afkickverschijnselen van coke?

Afkickverschijnselen coke | Man met hoody zit met hoofd op arm

Stop je met coke, dan kun je last krijgen van afkickverschijnselen. Die kunnen er juist ook voor zorgen dat je weer begint met gebruiken. Ondanks dat je weet dat je last krijgt van je gezondheid, schulden maakt of steeds meer vrienden verliest. Maar welke ontwenningsklachten kun je verwachten en hoe heftig zijn die? Als jij je hier zorgen over maakt, neem dan contact op met ons. Wij hebben ervaring met het behandelen van afkickverschijnselen van coke op zowel korte als lange termijn.

 

Als je beloningscentrum ontregeld is

Heb je langere tijd veel cocaïne gebruikt, dan kunnen de afkickverschijnselen behoorlijk heftig zijn. Op korte termijn kun je denken aan hallucinaties en stemmingswisselingen. Maar er zijn ook klachten die langer aanhouden. Zo kan het leven ineens een stuk grijzer lijken en zijn er nog maar weinig dingen die je enthousiast maken. Hoe zit dat dan? 

Lekker eten, het fijne gevoel na het sporten, seks, het zijn allemaal prikkels die je beloningscentrum stimuleren. Je voelt je fijn en na een tijdje ebt dit aangename gevoel weer weg. Daartegenover staan drugs als coke, die je beloningscentrum volledig ontregelen. Wanneer je daarmee stopt, heeft je beloningscentrum tijd nodig om zich te herstellen. Het was gewend aan de krachtige prikkels van cocaïne en die blijven nu uit. Dat kan ervoor zorgen dat jij in een moedeloze stemming raakt en je leeg voelt van binnen.

Wil jij hulp bij de afkickverschijnselen van coke op de lange termijn? Laat het ons dan weten en bel 040-303 2626.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Geen eigen bijdrage
 • Geen lange wachtlijsten
 • Thuis blijven wonen
 • Gewoon blijven werken
 • Behandeling op maat
 • Oog voor onderliggende problematiek
 • Focus op duurzaam herstel

Wil jij praten over je gebruik?

Wij gaan respectvol en vertrouwelijk om met jouw verhaal
Neem Contact Op 040 303 2626

Hoe lang duurt het om af te kicken van coke?

Het is lastig om een algemene richtlijnen te geven hoe lang het duurt om af te kicken van coke. De klachten, die vooral psychisch zijn, komen vaak binnen enkele uren tot dagen na je laatste lijntje opzetten. De eerste 5 tot 7 dagen zijn ze het hevigst, waarna ze weer langzaam afnemen. Deze klachten kunnen ervoor zorgen dat je weer opnieuw begint. Of je voelt je zo ellendig dat je poging mislukt is om te stoppen, dat je er toch maar weer mee doorgaat. Zo ontstaat er een vicieuze cirkel die lastig zelf te doorbreken kan zijn.
 

Detox, afkicken in een gecontroleerde omgeving

Wij hebben een eigen detoxprogramma in onze afkickkliniek. Daarmee kunnen we je door die eerste afkickperiode heen begeleiden. Ons team helpt je om jouw gebruik af te bouwen in een gecontroleerde omgeving, op een medisch verantwoorde manier. De detox helpt om jouw lichaam te ontgiften. Aansluitend kunnen we samen aan jouw verdere herstel werken.

Omgaan met ontwenningsverschijnselen op de lange termijn

De meeste afkickverschijnselen zijn na een week voorbij, maar een aantal zullen veel langer aanhouden. Zo kun je je tot een half jaar na je laatste gebruik depressief voelen. Ook kun je nog lange tijd last hebben van craving, een enorme zin naar cocaïne. Dat kan al getriggerd worden doordat je een vakantiefoto ziet of op een plek bent waar je veel gebruikte. Als jij dan ook nog een enorme leegt voelt van binnen, kan de verleiding groot zijn om weer te beginnen. Tijdens een behandeling van een cokeverslaving geven we je handvatten om daar op een gezonde manier mee te leren omgaan. Bel ons op 040 303 2626 als je het moeilijk vindt om te stoppen met coke. Samen kijken we naar de mogelijkheden om jou hierin te ondersteunen.
 

Afkickverschijnselen die je van coke kunt krijgen:

 • stemmingswisselingen
 • hallucinaties
 • angst
 • trillen
 • slecht slapen
 • weinig energie en erg futloos
 • onverschilligheid, niets meer leuk vinden
 • veel meer zin om te eten
 • gevoeligheid voor nieuwe verslaving
 • depressieve gevoelens, moedeloos, leeg
 • verlaagd of helemaal geen libido 
 • cravings
 • gedachten aan suïcide
 • eerst gevoel van controle en zelfverzekerheid, gevolgd door dip

Hoe jij de ontwenningsperiode ervaart

 

Een vraag die wij regelmatig krijgen, is hoe erg de symptomen zullen zijn. Dat hangt onder andere af van hoe lang je gebruikt hebt, hoeveel en hoe vaak, hoe gezond je verder bent en hoe gevoelig. Ook maakt het uit of je de coke vooral hebt gesnoven, gespoten of geïnjecteerd. Om je een goed, persoonlijk advies te kunnen geven, is het belangrijk om je eerst beter te leren kennen door middel van een intakegesprek. Neem hiervoor contact met ons op. Zo kunnen we zo snel mogelijk samen bepalen waar jouw zorgbehoeften liggen en hoe we die het beste kunnen invullen. Bel ons ook gerust wanneer je eerst meer wilt weten over ontwenningsverschijnselen of over je cokegebruik.
 

Eerste stap als je wilt afkicken van coke

Laten we er niet omheen draaien: hulp vragen klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Het is normaal dat je door een verslaving met allerlei emoties worstelt, zoals schaamte en eenzaamheid. Het vraagt dan moed om je verhaal te delen. Bovendien accepteer je dan dat je een probleem hebt dat je niet zelf kunt oplossen. Het goede nieuws is dat je dit ook niet zelf hoeft te doen. Als jij gemotiveerd bent om aan je herstel te werken, staan wij je bij om dit op een bestendige manier te doen. We begeleiden je van de eerste afkickverschijnselen tot een leven waarin coke geen rol meer speelt.
 

Hoe kunnen wij je helpen?

is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over afkickverschijnselen van coke


Persoonsgebonden
Het is lastig om hier een goed advies in te geven zonder je persoonlijk te spreken. Vandaar dat we je vragen om hiervoor contact met ons op te nemen. Het hangt namelijk van een aantal factoren af hoe heftig de ontwenningsklachten zullen zijn, bijvoorbeeld van:
 • hoe vaak/veel je hebt gebruikt

 • hoe lang je hebt gebruikt

 • of je lichamelijk gezond bent

 • of je de coke hebt gesnoven, gerookt of geïnjecteerd

Detox
Tijdens een detox begeleiden we je gedurende de eerste dagen van je ontwenning. De afkickverschijnselen kunnen dan heftig zijn. Je krijgt bijvoorbeeld last van hallucinaties. Neem contact met ons op als je wilt weten of een detox voor jou een goede start kan zijn voor behandeling van je cocaïneverslaving.

Nee, dat gaat niet
Als je lange tijd coke hebt gebruikt, dan went je lichaam daaraan. Stop je met deze drugs, dan kun je allerlei psychische klachten krijgen. Dit is in feite een reactie van je lichaam, omdat het niet langer het middel binnenkrijgt waar het op is ingesteld. De klachten zijn tijdelijk, hoewel sommige lang kunnen duren. Je kunt deze afkickverschijnselen niet stoppen. 
 

Je staat er niet alleen voor
Wel kunnen we jou handvatten bieden om ervoor te zorgen dat je niet weer begint met gebruiken. Neem contact op, zodat we je vragen over afkickverschijnselen kunnen beantwoorden of om een intakegesprek te plannen.


Wij zijn er voor je
Je kunt afleiding zoeken of mensen deelgenoot maken die je vertrouwt. Dan nog kan het lastig zijn om de ontwenningsperiode door te komen. Of je hebt bijvoorbeeld niemand in je omgeving bij wie je jouw hart kunt luchten. Misschien heb je al geprobeerd om op eigen houtje af te kicken en vond je dat moeilijk. Neem dan contact met ons op. 

Persoonlijke en betrokken zorg
CACN biedt je professionele en persoonlijke ondersteuning. Onze medisch specialisten en ervaringsdeskundigen weten waar jij doorheen gaat. Bovendien passen we ons programma aan op wat jij specifiek nodig hebt. Daar besteden we tijdens je behandeling extra aandacht aan. Het allerbelangrijkste is dat je niet alleen staat, maar dat wij samen aan jouw herstel werken.

 

Kortetermijneffecten
Als uit een intake blijkt dat een detoxprogramma voor jou effectief is, dan kun je hiervoor bij ons terecht. Een aantal afkickverschijnselen zijn op hun hevigst in die eerste week. Wij begeleiden je dan, zodat we er samen voor zorgen dat je lichaam ontdaan is van gifstoffen, voordat je aan je behandeling begint.

Langetermijneffecten
Een aantal afkickverschijnselen kunnen tot wel een half jaar aanhouden. Tijdens je behandeling, die bij CACN gemiddeld 8 weken duurt, werken we aan je herstel. We leren je hoe je op een gezonde manier om kunt gaan met de ontwenningsverschijnselen op de lange termijn. 

Onderliggende problemen
Uit een intakegesprek kan blijken dat er bij jou bepaalde problemen spelen. Als we die niet meenemen in je behandeling, kunnen ze de verslaving in stand houden. Daarom besteden we ook daar aandacht aan. Verder werken we met diverse vormen van therapie aan je herstel. Dat zal op individuele basis zijn, maar ook in groepen, met andere cliënten. Wil je weten of een behandeling op maat bij jou past? Neem dan contact met ons op. 

Familieprogramma
Omdat een verslaving vaak ook de naaste omgeving raakt, kun je ook als naaste bij ons terecht. We hebben een speciaal familieprogramma dat houvast biedt wanneer je van dichtbij te maken hebt met verslaving. Bel ons op 040 303 2626 wanneer je meer wilt weten.