Wat doet blowen met je uiterlijk?

Wat is alcohol | Vrienden aan het dansen
Weet jij wat blowen met je uiterlijk doet? Misschien denk je als eerste aan rode ogen en een lome gezichtsuitdrukking, maar wist je dat je hoofdhaar ervan kan uitvallen? Tegelijkertijd kan je juist meer haargroei op andere plaatsen krijgen. Het goede nieuws is dat deze nare effecten vanzelf weer verdwijnen als je stopt met blowen. Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact op met CACN.
 

Zichtbare kortetermijneffecten van blowen

Het roken van hasj of wiet zorgt ervoor dat je ontspant. Je armen en benen voelen zwaar aan en je ziet het ook aan je gezichtsuitdrukking. Doordat ál je spieren ontspannen, inclusief die van je gezicht, kan iemand meestal ook direct aan je zien dat je cannabis gebruikt hebt. Daarbij maakt het over het algemeen weinig uit of je een joint rookt met hasj of wiet of dat je een vaporizer, waterpijp of bong gebruikt.
 

5 uiterlijke effecten van blowen op de lange termijn

Je bent misschien al wel bekend met langetermijneffecten van blowen als geheugen- en concentratieproblemen, kans op angsten en depressies en, als je daar gevoelig voor bent, een verhoogde kans op psychoses. Daarnaast beïnvloedt deze drug ook je uiterlijk wanneer je gedurende een langere periode veel blowt. Hieronder zetten we die langetermijneffecten voor je op een rijtje.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Geen eigen bijdrage
 • Geen lange wachtlijsten
 • Thuis blijven wonen
 • Gewoon blijven werken
 • Behandeling op maat
 • Oog voor onderliggende problematiek
 • Focus op duurzaam herstel

Wil jij praten over je gebruik?

Wij gaan respectvol en vertrouwelijk om met jouw verhaal
Neem Contact Op 040 303 2626

Wallen onder je ogen

Een van de werkzame bestanddelen in cannabis is TetraHydroCannabinol, kortweg THC. Onder invloed van dit stofje verwijden de bloedvaten in je lichaam zich. In je ogen zitten kleine haarvaatjes waar ook meer bloed doorheen gaat stromen. Daardoor krijg je rode ogen die letterlijk bloeddoorlopen zijn. Daarnaast beïnvloedt THC ook je REM-slaap. Deze staat ook wel bekend als droomslaap, omdat je in deze fase de gebeurtenissen verwerkt van de vorige dag. Het gevolg is dat je dieper slaapt, maar toch minder uitgerust wakker wordt, juist omdat ook die REM-fase belangrijk is voor de kwaliteit van je slaap. Uiteindelijk kun je hier wallen van krijgen. 

 

Mocht je die diepe, droomloze slaap prettig vinden, dan is het goed om te weten dat je lichaam gaat wennen aan dat ‘wietje voor het slapengaan’. Daardoor bestaat de kans dat je – misschien ongemerkt – steeds meer gaat blowen. Herken je dit en wil je daarover praten met een van onze ervaringsdeskundigen? Bel ons dan op 040 303 2626.
 

Gaatjes en andere problemen aan je gebit

Van blowen krijg je een drogere mond, doordat je minder speeksel aanmaakt. Juist dit speeksel beschermt je gebit tegen gaatjes en voorkomt tandvleesproblemen. Wanneer je veel blowt, ligt er bovendien een cannabisverslaving op de loer. Daardoor kun je jezelf verwaarlozen. Je poetst je tanden bijvoorbeeld minder goed en eet slecht. Tandvleesontsteking en tanden die uitvallen, veranderen je uiterlijk. Maak jij je zorgen, omdat je vaak meer blowt dan voorgenomen? Neem dan contact met ons. Samen kijken we hoe we je kunnen ondersteunen in het stoppen met blowen.

Aankomen of juist afvallen

Er is te weinig onderzoek gedaan om te stellen dat je afvalt of juist aankomt van blowen. Aan de ene kant zijn er aanwijzingen dat blowen je stofwisseling versnelt. Het kan zijn dat je daardoor afvalt. Aan de andere kant kun je van blowen een vreetkick krijgen. Dat komt doordat THC anandamide nabootst. Dit stofje komt normaal alleen vrij als je te weinig voeding binnenkrijgt. Door de THC krijg jij enorme trek, terwijl je gewoon gegeten hebt en dan vaak vooral in iets vets of zoets. Geef je hier regelmatig aan toe, dan zou je daardoor kunnen aankomen.
 

Wat blowen met je huid doet

Wanneer je blowt, kun je een vettere, glimmende huid en puistjes krijgen, doordat je meer talg produceert. Dat komt doordat de THC in cannabis voor een verhoogde afgifte van het mannelijke hormoon testosteron zorgt, of je nu een man of vrouw bent. Ook kan je huid daardoor sneller verouderen. Deze wordt slapper en je krijgt meer rimpels. Heb jij last van bepaalde huidaandoeningen als psoriasis of rosacea? Dan kunnen die verergeren als je blowt.
 

Zorgt blowen voor haaruitval of juist haargroei?

Nog een gevolg van een verhoogde testosteronproductie: je haar kan uitvallen. Op andere plaatsen, zoals je gezicht, kun je juist meer haargroei krijgen. Beide gevallen gelden ook weer voor wel mannen als vrouwen. Blowen kan dus effect hebben op zowel haaruitval als een mannelijk beharingspatroon. 
 
Alle bovengenoemde gevolgen laten zien dat blowen een schadelijk effect heeft op je lichaam en in het bijzonder je uiterlijk. Heb jij last van een van deze symptomen en wil je daar vanaf? Bel dan met ons team. Zij luisteren naar jouw verhaal.
 

Maak jij je zorgen over bepaalde gewoonten?

We bieden je ondersteuning om samen je ingesleten gebruikspatroon te doorbreken
Plan een intake 040 303 2626

Is het effect van stoppen met blowen aan je uiterlijk te zien?

De meeste veranderingen aan je uiterlijk keren gelukkig weer terug als je geen wiet of hasj meer gebruikt. Je oogopslag wordt weer scherp en helder, je oogwit keert terug, de conditie van je huid verbetert. Ook je hoofdhaar wordt over het algemeen weer voller en je gezichtsbeharing keert vaak weer terug naar de normale situatie. 
 
Stop je terwijl je een tijdlang intensief geblowd hebt, dan kan het zijn dat je in eerste instantie juist slechter slaapt. Wanneer je door die periode van afkicken heenkomt, zal je slaapkwaliteit zich weer natuurlijk herstellen en verdwijnen je wallen.  
 

Direct een intakegesprek plannen?

We leren je graag beter kennen, zodat we jou een zorg op maat kunnen bieden
Plan een intake 040 303 2626

Zet vandaag de eerste stap naar jouw herstel

Aan de buitenkant kan er door het gebruiken van hasj of wiet van alles veranderen. Toch herstelt je uiterlijk zich over het algemeen snel als je stopt met blowen. Dat laatste kan alleen soms toch lastiger blijken dan je dacht. Als je jarenlang regelmatig gebruikt hebt, is de kans aanwezig dat er een bepaald patroon is ontstaan. Het kan moeilijk zijn om die in je eentje te doorbreken. Heb je intensief gebruikt, dan kun je ook een geestelijke cannabisverslaving hebben ontwikkeld. 

 

Wil jij graag stoppen met blowen en vind je dit lastig? Of wil je meer weten over je gebruik? Zet dan vandaag nog die eerste stap en neem contact met ons op. We weten dat juist die eerste stap zwaar kan zijn. Schaamte of angst kunnen je tegenhouden om daadwerkelijk onze hulp in te schakelen. Misschien helpt het je dan om te weten dat er een last van je schouders kan vallen wanneer je jouw verhaal deelt.

 

Bij ons vind je een luisterend oor. Samen gaan we op zoek naar hoe we jou het beste kunnen ondersteunen om te herstellen. Bel daarom vandaag nog onze afkickkliniek. We vertellen je graag meer over wat blowen met je uiterlijk doet en wat het je kan brengen om bij CACN in herstel te gaan. 

Hoe kunnen wij je helpen?

is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over wat blowen met je uiterlijk doet


Aantal weken
Na een paar weken zijn de meeste bijwerkingen wel weer verdwenen. Vind je het lastig om te stoppen met blowen, ondanks dat je je stoort aan de uiterlijke kenmerken? Neem dan contact met ons op. We bieden je een professionele behandeling op maat.  
 


De kenmerken
De belangrijkste kenmerken wanneer iemand net geblowd heeft:

 • Rode ogen

 • Een lege, lome blik doordat de gezichtsspieren ontspannen

 • Kenmerkende wietlucht

Slechte concentratie en verminderd geheugen
Daarnaast kan iemand vergeetachtig zijn of slecht gefocust. Dat merk je bijvoorbeeld doordat halverwege de zin niet meer weet wat hij of zij wil zeggen of vergeet wat je net verteld hebt. Maak jij je zorgen om een geliefde, omdat je denkt dat die te veel blowt? Neem dan contact met ons op. We ondersteunen ook jou als partner, familie of andere naaste. Vraag naar ons familieprogramma.
 

Afbraak kost tijd
Helaas kan je niets doen om deze softdrug sneller uit je lichaam te laten verdwijnen. THC, het werkzame bestanddeel van wiet, wordt namelijk opgeslagen in je vetweefsel en daarna langzaam afgegeven aan je lichaam. Het enige wat je kunt doen is niet meer blowen, dus ook geen trekje nemen.

Lukt het niet om zelfstandig te stoppen? Neem dan contact met ons op. Samen bekijken we de mogelijkheden om jou hierin te begeleiden.
 


Programma van acht weken
In gemiddeld acht weken doorloop je een traject, bestaande uit groepstherapie en individuele gedeelten. Daarmee bieden we jou de handvatten voor een nieuw leven waarin hasj of wiet geen rol meer spelen. Het intakegesprek dat hieraan voorafgaat, helpt ons samen te bepalen waar jouw persoonlijke aandachtspunten liggen. Zo krijg je bij ons altijd zorg op maat. 

Nazorg
Soms kan het nodig zijn wanneer je na je behandeling nog extra ondersteuning krijgt. Dat kan op allerlei vlakken, zoals hulp bij je financiën, maar ook op sociaal of werkvlak. Bij CACN krijg je de nazorg die jij nodig hebt.