Afkickkliniek

Connection Ambulant Centrum Nederland

Een verslaving begint vaak klein en onbeduidend. Het komt ook lang niet altijd zo ver. In een aantal gevallen gaat gebruik of gedrag uiteindelijk wel een eigen leven leiden. In de afkickkliniek van CACN helpen we je om de controle weer terug te pakken.
 

Verslaving vervaagt je grenzen

Voor sommige middelen zijn er richtlijnen die je waarschuwen voor afhankelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan alcohol en medicijnen. Maar hoe zit het als je al jaren ‘s avonds een blowtje opsteekt en zonder niet goed meer slaapt? Als je bij het stappen vaak wat coke snuift, maar doordeweeks ook steeds vaker zwicht voor de verleiding. Ben je dan verslaafd?
 

Wil jij de controle op je leven terug?

Ons team van medisch specialisten en ervaringsdeskundigen helpt je op weg
Stuur een bericht 040 303 2626

Onbestemd gevoel over je gebruik of gedrag

Het is niet altijd even eenvoudig te zeggen wanneer risicogedrag overgaat in afhankelijkheid. Toch zien we vaak dat er al een tijdje zorgelijke gedachten door je hoofd kunnen spoken. Misschien wel juist als alles naar buiten toe nog prima lijkt te gaan: je werkt hard, betaalt je rekeningen op tijd en ziet je vrienden regelmatig. Toch zijn er signalen dat jij je op een glijdende schaal begeeft; meestal ben jij de eerste die dat ziet, maar is het meer een onbestemd onderbuikgevoel. Beginnen mensen in je omgeving er goedbedoeld opmerkingen over te maken, dan kan je jezelf daar echt aan storen.

Signalen van afhankelijkheid

 • Gebruik en herstel kosten zoveel tijd dat ze ten koste gaan van andere zaken
 • Je liegt over de mate van je gebruik
 • Je krijgt ruzie met je partner over je gebruik
 • Vrienden, kennissen of familie nemen afstand van je
 • Je slaapt slechter als je stopt
 • Je verslaapt je en maakt fouten op het werk
 • Al je geld gaat op aan het middel
 • Je gebruikt het middel om even alles te vergeten
 • Je stopt niet, ondanks social, mentale en lichamelijke problemen
 • Het middel of gedrag beheerst je volledige gedachten
 • Als je stopt, krijg je ontwenningsverschijnselen

Risico's van verslaving

 • Je relatie en vriendschappen gaan kapot
 • Je raakt in een sociaal isolement
 • Je wordt ontslagen
 • Er ontstaan ernstige schulden
 • Je wordt je huis uitgezet
 • Je krijgt last van allerlei gezondheidsklachten
 • Je raakt depressief 
 • Je overlijdt aan de gevolgen van een verslaving

Heb jij hulp nodig bij verslaving?

Herstellen van een verslaving hoef je niet alleen te doen
Neem contact op 040 303 2626

Hoe je een verslaving herkent

De tekens die erop duiden dat je afhankelijk en uiteindelijk verslaafd raakt, verschillen per middel. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat je steeds meer problemen krijgt op sociaal, financieel, lichamelijk en psychisch vlak. Uiteindelijk steekt er altijd één kenmerk met kop en schouders bovenuit: je bent zo geobsedeerd met het gebruik of gedrag bezig, dat het ook je gewone leven negatief beïnvloedt. Ondertussen stapelen de moeilijkheden zich op. De drugs, het gokken; het wordt dan juist een manier om weg te vluchten van alles. Je bent in een negatieve spiraal terecht gekomen en hebt er geen controle meer over.

Luister naar je intuïtie en zet de eerste stap

Vaak neemt iemand pas contact met ons op als de problemen volledig boven zijn of haar hoofd zijn gegroeid. Het is belangrijk te beseffen dat daar vaak een lang traject aan vooraf gaat. Misschien lees je dit omdat je af en toe eens drinkt bijvoorbeeld, maar loopt het steeds vaker uit de hand. 

Omdat de gevolgen van een verslaving ontzettend ernstig kunnen zijn en omdat je onderbuikgevoel vaak als eerste spreekt, drukken we je op het hart om al bij de eerste twijfels en vragen contact op te nemen. Loop er niet te lang mee rond, maar laat ons weten dat je hulp nodig hebt. We begrijpen dat die eerste stap heel moeilijk voor je is. Weet dan dat het soms al enorm kan opluchten om je verhaal te doen en door ons gehoord te worden.

Wij zijn gespecialiseerd in de volgende verslavingen:

Dit is hoe we samen aan je herstel werken

Als jij jezelf over drempel heen kunt zetten en ons contacteert of je gegevens achterlaat, kun je vaak al binnen een week terecht voor een intakegesprek. Daarbij proberen we een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van wie jij bent en welk verleden je bij je draagt. Aan een verslaving ligt namelijk altijd iets anders ten grondslag. Draag jij een onverwerkt jeugdtrauma met je mee? Dan ben je misschien onbewust op zoek gegaan naar een manier om er niet aan te hoeven denken. Omdat wij ontzettend veel waarde hechten aan een duurzaam herstel, vinden we het daarom belangrijk om een goed inzicht te krijgen in zowel je huidige als vroegere situatie. Dat doen we vooral door tijdens een intakegesprek echt naar je te luisteren. Vanzelfsprekend zonder oordeel.
 

Altijd een persoonlijk behandeladvies

Doordat jouw achtergrond en specifieke situatie onderdeel uitmaken van hoe we de behandeling inzetten, is ons behandeladvies altijd persoonlijk. Bij CACN hebben we ons toegelegd op ambulante zorg. In zo’n 6 tot 10 weken volg je wekelijks tijdens twee werkdagen een programma. Dit gebeurt op onze locatie in het centrum van Eindhoven. Je kunt daarbij gewoon thuis blijven wonen. Als blijkt dat dit voor jou het meest geschikt is, kun je in principe binnen een week in onze kliniek terecht. Goed om te weten: voor de behandeling betaal je geen eigen bijdrage. Daarmee willen we onze zorg voor iedereen toegankelijk houden

Samen bekijken we wat bij jou past: ambulante of klinische zorg

Het is mogelijk dat deze ambulante aanpak voor jou minder geschikt is. Is er sprake van ernstige afhankelijkheid, dan kan een klinische behandeling soms een betere oplossing bieden. Je doorloopt het programma dan in een beschermde omgeving. Zelf beschikken we daarvoor niet over de juiste faciliteiten. We werken hiervoor intensief samen met onze ketenpartner Connection SGGZ. Als klinische zorg beter bij jou past, kunnen we je met hen in contact brengen. Vanzelfsprekend beslis je daarbij altijd zelf. Ons belangrijkste uitgangspunt is dat jij kwaliteitszorg krijgt die precies op jou aansluit.

Direct een intakegesprek plannen?

Deel je verhaal met ons en haal die last van je schouders
Plan een intake 040 303 2626

Hoe kunnen wij je helpen?

is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.