Afkickkliniek

Connection Ambulant Centrum Nederland

Af en toe een pilletje op een festival of een glas wijn of joint om het weekend in te luiden; afhankelijkheid begint vaak klein en onbeduidend. Het komt ook lang niet altijd tot een verslaving. Toch gaat gebruik of gedrag soms een eigen leven leiden. Daardoor lukt het je misschien niet meer om zelf te stoppen met drank, drugs of gedrag als gokken of gamen. In de afkickkliniek van CACN helpen we je de controle weer terug te pakken.

Wanneer gewoonten veranderen in dwang

Merk je dat je zonder bepaalde middelen of gedrag niet meer goed functioneert en dat gebruik en herstel een steeds grotere wissel op je dag trekken? Misschien ervaar je zelfs ontwenningsverschijnselen wanneer je stopt met gebruiken. Het kan dan zijn dat je te maken hebt met een verslaving. Als je zelf probeert te minderen of te stoppen en het lukt telkens niet, kan dat bovendien enorm frustrerend zijn. Laat ons weten hoe we jou kunnen helpen door te bellen met onze afkickkliniek op 040-3032626.

Om onze hulp te vragen, hoef je echter niet te wachten tot je geen uitweg meer ziet. Wij zijn er ook wanneer je door gebruik op bepaalde vlakken in het leven vastloopt. Of je gebruikt regelmatig en ervaart dat niet als problematisch, maar toch heb je bepaalde vragen. Samen bekijken we hoe we je kunnen helpen op een manier die past bij jouw persoonlijk omstandigheden.

De eerste stap naar een leven zonder verslaving

Die eerste stap, toegeven dat je verslaafd bent, vraagt moed. Maar als het je lukt om die te zetten, zijn wij er om je te helpen. Verslaving is een chronische ziekte, die kan verergeren wanneer je er niets aan doet. Het is daarom belangrijk dat je zo vroeg mogelijk ingrijpt. Dat geldt ook als het niet om jezelf gaat, maar om iemand uit je omgeving die met een verslaving worstelt.

Door je aan te melden bij onze afkickkliniek in Eindhoven of op onze locatie in Utrecht werk je niet alleen onder professionele begeleiding aan je herstel, maar vind je ook de steun van medecliënten. Die verbondenheid kan je stimuleren om je persoonlijke doelen te behalen en je door lastige momenten te helpen. Want zoals wij het zien: in verbinding zijn met anderen staat lijnrecht tegenover verslaving. We helpen je daarom de connectie met je omgeving en met jezelf weer terug te vinden.

Wij zijn gespecialiseerd in de volgende verslavingen:

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Wil jij de controle over je leven terug?

Ons team van medisch specialisten en ervaringsdeskundigen helpt je op weg
Stuur een bericht 040 303 2626

Hoe we in onze afkickkliniek samen aan jouw herstel werken

Wanneer jij contact opneemt met ons, plannen we erna een intakegesprek in. Ondanks of misschien wel juist doordat we al veel mensen hebben mogen helpen om de kwaliteit van hun leven te verbeteren, is onze zorg altijd maatwerk. We bekijken samen waar jouw behoeften liggen, hoe jouw persoonlijke achtergrond eruit ziet en hoe we onze behandeling daar zo goed mogelijk op kunnen laten aansluiten. Jij en jouw unieke situatie staan daarbij altijd centraal. 

Als blijkt dat het programma van onze afkickkliniek goed aansluit op wat jij nodig hebt, kunnen we samen aan de slag. Het grote voordeel is dat we korte wachttijden hebben. De kosten van een behandeling in onze afkickkliniek worden bovendien vergoed vanuit je basisverzekering en wij vragen geen eigen bijdrage (mogelijk wordt wel je eigen risico in rekening gebracht). Zo houden we onze specialistische zorg voor iedereen toegankelijk. 

Een behandeling in onze verslavingskliniek duurt gemiddeld 10 weken. Tijdens een op maat gemaakt programma waarin je groepstherapieën afwisselt met individuele sessies, bieden we je de handvatten die een duurzaam herstel van je verslaving mogelijk maken. Hiermee kun je bijvoorbeeld de kans op cross addiction verkleinen. Je kunt van ons een professionele begeleiding verwachten, interactie met je medecliënten en een programma waarin veel aandacht wordt besteed aan onderliggende problematiek. Het enige wat we van jou vragen, is jouw volledige inzet.

Een verslavingskliniek die aansluit op jouw behoeften

Bij CACN volg je een zogenaamde dagbehandeling. Je kunt dan gewoon thuis blijven wonen, terwijl je gedurende gemiddeld acht weken werkt aan je herstel. Als uit het intakegesprek blijkt dat je intensievere begeleiding nodig hebt, kunnen we je in contact brengen met onze ketenpartner Connection SGGZ. Persoonlijke kwaliteitszorg bieden waarin jij centraal staat, is voor ons belangrijk. We begeleiden je daarom altijd naar de juiste plaats.

Direct een intakegesprek plannen?

Deel je verhaal met ons en haal die last van je schouders
Plan een intake 040 303 2626

Hoe kunnen wij je helpen?

is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
Op de verwerking van persoonsgegevens is ons Privacy Statement van toepassing.

Veelgestelde vragen over afkickkliniek


Begeleiding van ervaren zorgprofessionals

Tijdens je behandeling word je begeleid door onze medisch specialisten die zich hebben toegelegd op verslavingsproblematiek. Zij worden hierin ondersteund door ervaringsdeskundigen die weten wat jij doormaakt.


Steun en verbondenheid van je medecliënten

Een aantal onderdelen doorloop je samen met je medecliënten. De steun en herkenning die je vindt bij elkaar kunnen je helpen bij het behalen van jouw persoonlijke doelen.  


Persoonlijk behandelprogramma

Onze medisch specialisten halen waardevolle informatie uit het intakegesprek met jou. Daarmee stemmen ze de behandeling af op wat jij persoonlijk nodig hebt. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld onderliggende problemen hebt die van invloed zijn op je verslaving. Ook kunnen we dan vaststellen of een detoxprogramma voor jou verstandig is. 


Vergoed vanuit de basiszorg
De behandelingskosten worden volledig vergoed vanuit je basisverzekering. Het kan wel zo zijn dat je zorgverzekeraar het eigen risico in rekening brengt. CACN vraagt daarnaast geen eigen bijdrage. Op die manier ligt onze zorg voor iedereen binnen bereik en kunnen wij zoveel mogelijk mensen helpen naar een leven zonder verslaving.
 

Wij zorgen dat je altijd een passende behandeling krijgt
CACN Verslavingszorg heeft alle nodige faciliteiten en kennis om jou een zogenaamde dagbehandeling te bieden. Het kan echter blijken dat een intensievere begeleiding beter bij jouw situatie past. We kunnen je dan doorverwijzen naar onze ketenpartner Connection SGGZ.
 

Snel samen aan de slag
Toegeven dat je een probleem hebt met gebruik of gedrag vraagt moed. Dan is het niet fijn wanneer je vervolgens lang moet wachten voor je terecht kunt in onze verslavingskliniek. Daarom doen we er alles voor om onze wachtlijsten kort te houden. Check onze actuele wachttijden of neem contact met ons op.