CACN Verslavingszorg

Veel mensen denken bij afkicken aan stoppen met alcohol of drugs. Bij CACN Verslavingszorg behandelen we echter veel meer verslavingen, waaronder gameverslaving en gokverslaving, maar ook medicijn-, cocaïne- en cannabisverslaving worden door ons behandeld.

Een ander misverstand is dat na het afkicken de ontwenningsverschijnselen voorbij zijn. Naast lichamelijke verslaving speelt echter ook psychische afhankelijkheid een grote rol, dus ook dat aspect zal behandeld moeten worden.
Connection Ambulant Centrum Nederland

Ben ik verslaafd?

Hoe weet je nu of je te kampen hebt met een serieuze verslaving? En wanneer is het verstandig om je te melden voor verslavingszorg? Hieronder een aantal punten die duiden op een verslaving:
 
  • Je wil steeds meer van het verslavende middel gebruiken om hetzelfde effect te verkrijgen. Voor gok- en gameverslaving geldt: je wil steeds langer doorgaan met spelen en kunt moeilijk stoppen.
  • Je doet steeds vaker beloftes aan familie of vrienden dat je gaat stoppen, maar stelt het dan toch weer uit.
  • Vrolijk of verdrietig: je vindt altijd wel een excuus om weer te gebruiken of te gokken/gamen.
  • Je zet je verslaving steeds vaker op de eerste plaats, naasten en je werk komen pas daarna.
  • Je raakt in de financiële problemen en trekt je steeds verder terug.
  • Je krijgt gezondheidsklachten, zoals depressiviteit, slaapproblemen en minder eetlust.

De behandeling

Herken je jezelf in bovenstaande voorbeelden? Neem dan eens vrijblijvend contact op met CACN Verslavingszorg in Eindhoven. Met een professioneel team gaan we aan de slag met je verslaving. Tijdens de behandeling volg je een programma op maat dat wordt aangevuld met onderzoek, therapie en medische zorg. Er is bovendien veel aandacht voor een goed dag- en nachtritme, gezonde voeding en goede zelfverzorging. Want ook deze facetten dragen bij aan je herstel. Met al onze kennis en kunde willen we jou laten ervaren dat een leven zonder verslaving wel degelijk mogelijk is. Zodat jij weer verder kan.