Afkickkliniek voor drugs – samen aan jouw herstel werken

Afkickkliniek drugs | Silhouet tegen ondergaande zon
In onze afkickkliniek voor drugs helpen we jou om ingesleten gebruikspatronen duurzaam te doorbreken. Heb je voor jezelf de beslissing genomen om te stoppen met drugs? Dan kan het zijn dat je het zwaar valt om dit zelfstandig te doen. Of het lukt voor even, tot er een moment voorbij komt waarin je je weer laat verleiden. Het kan dan zinvol zijn om je bij ons aan te melden.

Voor wie is onze afkickkliniek voor drugs?

Misschien verwacht je dat onze afkickkliniek er is voor mensen die kampen met een drugsverslaving, wanneer willen gebruiken veranderd is in moeten gebruiken. Dat klopt, maar wij zijn er ook wanneer jouw gebruik bepaalde vragen oproept die je niet zo snel met iemand uit je omgeving kunt bespreken. Het kan daarnaast zo zijn dat je alleen in bepaalde situaties of af en toe de controle verliest. Twijfel je ergens over? Of wil je gewoon eens praten met iemand die jou kan adviseren zonder te oordelen? Neem dan gerust contact met ons op. 
 
Een drugsverslaving begint vaak klein, maar is in feite een chronische en progressieve hersenziekte. Als jij er gevoelig voor bent, zullen gebruik én gevolgen verergeren. Dat kan heel geleidelijk en bijna ongemerkt gaan, maar soms kunnen de problemen in korte tijd escaleren. Hoe eerder je daarom onze hulp inschakelt, hoe minder ingrijpend de gevolgen zullen zijn en hoe groter de kans op een duurzaam herstel.

Wil je meer weten over de verschillende verslavingen die wij behandelen? Klik op het overzicht hieronder of neem contact met ons op. Je kunt ook bij ons terecht als je problemen hebt met meerdere drugs, zoals coke en XTC, oxazepam en alcohol, coke en wiet

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Wil jij praten over je gebruik?

Wij gaan respectvol en vertrouwelijk om met jouw verhaal
Neem Contact Op 040 303 2626

Verslavingszorg die bij jou past

Omdat ieder mens anders is, vinden we het belangrijk om maatzorg te bieden. Wanneer je ons laat weten dat je hulp nodig hebt, plannen we daarom zo snel mogelijk een intakegesprek. Hieruit kunnen dingen naar voren komen die specifiek op jouw situatie betrekking hebben. Er spelen bijvoorbeeld bepaalde onderliggende problemen die de verslaving voeden of triggeren. We zullen daar tijdens je behandeling ruim aandacht aan besteden. Door jouw persoonlijke zorgbehoeften en situatie vast te stellen, kunnen we ons zorgadvies daar goed op afstemmen. 
 
In gemiddeld 8 weken helpen we je om de controle weer terug te winnen op je eigen leven. Dat doe je samen met ons team van zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen. Je volgt zowel groepstherapie als individuele sessies vanuit de huiselijke omgeving van onze afkickkliniek in Eindhoven

En ook na die periode sta je er niet alleen voor. CACN biedt een nazorgtraject waarin we je ook na de behandelperiode begeleiden. Zo krijg je niet alleen de handvatten voor een leven waarin je vrij bent van verslaving. We helpen je ook om dat leven weer goed op de rit te krijgen. 

Vind jij feestjes zonder drugs niet langer leuk?

We geven je hierover graag een persoonlijk advies
Stel een vraag 040 303 2626

Zet vandaag nog de eerste stap

Bel ons of vul het contactformulier in, zodat we je kunnen benaderen voor een intake. We beseffen dat dit gemakkelijker gezegd dan gedaan is. Je zegt daarmee in feite dat je een probleem hebt waar je niet zelf uitkomt. Verslaving gaat bovendien vaak samen met schaamte en een hoop andere emoties. Dat maakt het er niet gemakkelijker op. Toch kan het je heel veel opleveren om die eerste stap te zetten. Je staat er dan namelijk niet langer alleen voor. Vanaf dat moment zijn wij er om je te helpen. Daarnaast zien we in onze kliniek dat cliënten enorm veel steun bij elkaar vinden. 
 
Wacht daarom niet langer en neem vandaag nog contact op. In onze afkickkliniek begeleiden we jou naar een leven zonder drugs. 

Hoe kunnen wij je helpen?

is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over afkickkliniek voor drugs


Neem contact op
Bel ons of laat je gegevens achter via het online contactformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om een intakegesprek te plannen.
Aan het eind van dag krijg je van ons een persoonlijk zorgadvies. 


Intensievere begeleiding
Uit dat advies kan blijken dat onze ambulante behandeling minder goed aansluit op wat jij nodig hebt. We kunnen je dan begeleiden naar onze ketenpartner Connection SGGZ. We hebben met deze organisatie een zodanig nauw samenwerkingsverband dat je niet nog een keer een bij hen een aparte intake hoeft te doen.


Korte wachtlijsten
Heb je eenmaal die moeilijke, eerste stap gezet, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag. Daarom doen we er alles aan om de wachtlijsten zo kort mogelijk te houden. Check onze actuele wachttijden of neem contact op.  

Voorzorg
Het komt voor dat je even moet wachten voordat je bij ons terecht kunt. We laten je dan vanzelfspekend niet aan je lot over. Je kunt je dan aansluiten bij onze voorzorggroep. Tijdens een wekelijkse bijeenkomst krijg je informatie over wat je straks kunt verwachten. 

Weet wat je kunt verwachten
Deze bijeenkomsten bieden je alvast wat steun, doordat je alvast je medecliënten kunt ontmoeten die vaak met dezelfde onzekerheden worstelen. Daarnaast zorgt ze ervoor dat je straks meteen kunt focussen op de behandeling en minder tijd nodig hebt om te aarden.


Gedekt door je basiszorg
Onze behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Mogelijk berekent je zorgverzekeraar wel je eigen risico aan jou door. 

Je betaalt geen eigen bijdrage
Wij vragen bewust geen eigen bijdrage voor onze behandelingen. Wij vinden dat iedereen recht heeft op deze specialistische vorm van geestelijke gezondheidszorg. Op deze manier proberen we die voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te houden. 


8 weken 
Gemiddeld hebben we hier 8 weken voor nodig. Je komt twee volledige werkdagen per week naar onze kliniek, waar je zowel groepssessies volgt als therapie op individuele basis.

Dagbehandeling drugsverslaving
Omdat wij ons hebben toegelegd op ambulante zorg, ga je aan het eind van zo’n dag weer naar huis terug. Daar zitten voordelen aan, maar vraagt wel om een aantal voorwaarden.
Wil je hier meer over weten of ben je klaar voor een intake? Neem contact op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen doornemen.