Afkickkliniek en de kosten voor behandeling

Afkickkliniek Kosten en Vergoedingen | Cliënten afkickkliniek
De kosten van een afkickkliniek kunnen je tegenhouden om die eerste stap te zetten en professionele hulp te vragen. Onze behandelingen worden 100% vergoed vanuit de basiszorg. Dat kan een geruststelling voor je zijn. Wij vragen bovendien geen eigen bijdrage. Wanneer het jou niet lukt om zelfstandig te stoppen met drugs, alcohol, gamen of gokken, kan onze begeleiding net dat verschil maken. Je staat er dan niet meer alleen voor.
 

Wie betaalt de kosten voor een behandeling in de afkickkliniek?

Een verslaving kan allerlei vervelende gevolgen hebben. Het is niet ondenkbaar dat je je in de schulden hebt gestoken. Dan is het fijn om te weten dat de kosten voor een behandeltraject in onze afkickkliniek vergoed worden vanuit je basiszorgverzekering. Hiervoor is iedereen die in Nederland woont, verplicht verzekerd. Je financiële situatie hoeft daardoor geen drempel te zijn om hulp te zoeken voor een verslaving. Maar hoe zit het nou precies?
 

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Je ontvangt vergoeding voor behandeling in onze afkickkliniek

CACN is een erkende en professionele GGZ-instelling. Wij beschikken over een WTZa-vergunning; dat wil zeggen dat we erkend zijn door het Ministerie van Volksgezondheid en Sport.
Onze behandelingen worden hierdoor volledig vergoed door je zorgverzekeraar. Dit gebeurt vanuit je basispakket. Dat betekent dat je geen aanvullende verzekeringen hoeft af te sluiten om toch bij ons een behandeling op maat te kunnen volgen.
Wel wordt je eigen risico mogelijk in rekening gebracht. De hoogte hiervan hangt af van de afspraken die je hebt gemaakt met je zorgverzekeraar.

Wil jij praten over je gebruik?

Wij gaan respectvol en vertrouwelijk om met jouw verhaal
Neem Contact Op 040 303 2626

Bij CACN betaal je geen eigen bijdrage

Voor onze behandelingen vragen wij geen eigen bijdrage. Dat sluit aan bij onze missie om zoveel mogelijk cliënten naar een leven te begeleiden waarin zij vrij zijn van verslaving. Wat wij dan wel van jou vragen? Jouw volledige inzet om je behandeling tot een goed eind te brengen.

Zet vandaag nog die eerste stap

Ondanks de vergoedingen begrijpen we dat het moeilijk blijft om contact met ons op te nemen. Je geeft daarmee toe dat je een probleem hebt met alcohol, drugs, gokken of gamen. En dat je dat niet zelf opgelost krijgt. Daar is moed voor nodig hebt.
Wat we echter ook weten – om de eenvoudige reden dat we het continu van onze cliënten horen – is dat deze eerste stap ook de weg vrijmaakt naar een leven waarin jij weer aan het roer staat en niet de verslaving.

Verlang jij naar een nieuwe start?

Zet vandaag de eerste stap en deel je verhaal met ons
Plan een intake 040 303 2626

Je staat er niet langer alleen voor bij CACN

Verslaving is vaak ontzettend eenzaam. Omdat je niemand in vertrouwen durft te nemen, omdat het op onbegrip uit je omgeving stuit, omdat je je schaamt. Vanaf het moment dat je ons om hulp vraagt, sta je er niet langer alleen voor. Ons team van zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen staat voor je klaar. Je zult ook veel steun vinden bij je medecliënten. Je komt tenslotte terecht in een omgeving met gelijkgestemden, die zich goed kunnen inleven in jouw situatie. Bel ons daarom vandaag nog, zodat we samen aan een betere kwaliteit van leven kunnen werken. De kosten van onze afkickkliniek hoeven daar absoluut geen belemmering voor te zijn. 

Hoe kunnen wij je helpen?

is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over de kosten van afkickkliniek CACN


Basispakket zorgverzekering
In Nederland wordt een behandeling vergoed vanuit je basiszorg. Je hoeft dus geen aanvullende zorgverzekering te heb ben. Wel kan het zijn dat je eigen risico in rekening gebracht wordt door je verzekeraar. De hoogte hiervan hangt af van de afspraken die je gemaakt hebt met je zorgverzekeraar.

Geen eigen bijdrage
CACN brengt voor behandelingen in onze afkickkliniek in Eindhoven geen eigen bijdrage in rekening. Zo houden we deze specialistische vorm van geestelijke gezondheidszorg voor iedereen laagdrempelig. Neem contact op wanneer je hierover meer informatie wenst.


Korte wachttijden
We hebben korte wachtlijsten, waardoor je na de intake snel van start kunt. Dat is wel zo fijn, want heb je eenmaal de eerste stap gezet en om hulp gevraagd, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk beginnen.

Voorzorg
Wil je toch graag ondersteuning voor de periode van je intake tot de start van je behandeling? Vraag dan naar ons voorzorgsprogramma. Daarin bieden we je alvast wat begeleiding, extra informatie over wat je kunt verwachten en wekelijkse ontmoetingen met anderen die ook wachten op een behandeling.

Therapie
Gemiddeld werk je gedurende 8 weken aan je herstel. Dat doe je in onze afkickkliniek in Eindhoven, waar je deelneemt aan groepstherapie en een-op-een momenten. We besteden onder andere ruim aandacht aandacht aan eventuele onderliggende problematiek. Op die manier bieden we je handvatten om je leven weer op de rit te krijgen en te herstellen van een verslaving.

Meer info nodig? 
Wil je meer weten over onze behandeling? Neem dan contact op. Wij vertellen je graag meer.

Goede nazorg
Door problemen die ontstaan zijn door een verslaving heb je misschien hulp nodig om je leven weer op de rit te krijgen. Daarom hebben we speciale nazorg waarin we je kunnen begeleiden op allerlei vlakken als werk en financiën. Het is misschien wel zo fijn om nu al te weten dat we er ook voor je zijn als je het programma in onze kliniek hebt doorlopen.