Afkickkliniek Nederland

Afkickkliniek Nederland | Cliënten afkickkliniek
Wanneer je drugs- of alcoholgebruik uit de hand loopt, kunnen wij je ondersteunen vanuit onze afkickkliniek in Nederland. Hetzelfde geldt voor verslavend gedrag als gokken of gamen. CACN kan ook jou begeleiden naar een leven waarin je weer vrij bent van verslaving. Bel ons als je meer wilt weten of als je vragen hebt over je gebruik. 
 

Werken aan herstel bij jou in de buurt

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij je bij ons op je gemak voelt in onze afkickkliniek. Een veilige omgeving zorgt er tenslotte voor dat jij echt met jezelf en de verslaving aan de slag kunt en alles uit de behandeling kunt halen wat erin zit. Tegelijkertijd is het fijn dat je aan het eind van de dag gewoon weer naar huis gaat. Je kunt je dagelijkse leven en activiteiten dan zoveel mogelijk voortzetten, terwijl je werkt aan je herstel. Hierdoor is deze vorm van zorg het minst ingrijpend. Wil je weten of dit bij je past of heb je andere vragen? Neem dan contact op. 

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Hoe wij te werk gaan in onze afkickkliniek Nederland

Wanneer jij je aanmeldt, volgt er een intakegesprek waarin we samen naar jouw achtergrond en situatie kijken. Daar kan bijvoorbeeld uit blijken dat er dieperliggende problemen ten grondslag liggen aan de verslaving die jij doormaakt. Door dat soort omstandigheden mee te nemen in de behandeling, kunnen we die zo goed mogelijk afstemmen op wat jij als individu nodig hebt. Zo krijg je altijd een behandeling op maat, waarin er aandacht is voor jouw specifieke zorgbehoeften. 
 
Jezelf aanmelden bij onze afkickkliniek vraagt moed. Het betekent dat je aangeeft een probleem te hebben waar je zelf niet meer aan uitkomt. Daarom doen we er alles aan om onze wachtlijsten zo kort mogelijk te houden. Juist omdat we dagelijks van onze cliënten horen dat deze eerste stap ook heel veel positiefs brengt. Toch kun je behoefte hebben om de periode te overbruggen tot de start van je behandeling. Meld je dan aan voor onze voorzorgsgroep.

Wil jij praten over je gebruik?

Wij gaan respectvol en vertrouwelijk om met jouw verhaal
Neem Contact Op 040 303 2626

Nazorg

En ook wanneer je het behandeltraject bij ons doorlopen hebt, kan het zijn dat je extra ondersteuning nodig hebt. Je zoekt bijvoorbeeld begeleiding om de praktische kanten van je leven weer op de rit te krijgen. Of je hebt behoefte aan verdere begeleiding wat je herstel betreft. We hebben hiervoor verschillende nazorgmogelijkheden, zodat je ook na je behandeling op onze steun kunt rekenen. Daarmee bieden we je een vorm van zorg die allesomvattend is en waarin we er in elke fase van jouw herstel voor je zijn.

Wanneer je intensievere begeleiding nodig hebt

Onze afkickkliniek Nederland is helemaal ingericht om jou een ambulante dagbehandeling te bieden. Mocht tijdens de intake blijken dat een intensievere vorm van zorg beter bij jou past, dan brengen we jou desgewenst in contact met onze ketenpartner. Omdat we nauw met elkaar samenwerken, hoef je niet opnieuw een intakegesprek te doen. Dat kan wel zo prettig zijn.

Zoek jij persoonlijke ondersteuning?

Wij sluiten onze behandeling aan op jouw zorgbehoeften
 
Plan een intake 040 303 2626

Geen eigen bijdrage voor onze afkickkliniek Nederland

Goed om te weten: wij vragen geen eigen bijdrage voor de behandelingen van CACN. Op deze manier willen we deze vorm van specialistische geestelijke gezondheidszorg bereikbaar houden voor iedereen die gemotiveerd is om aan zijn of haar herstel te werken. 

De kosten voor een behandeling worden vergoed vanuit je basiszorg. Dat betekent dat je geen aanvullende verzekeringen nodig hebt. Mogelijk wordt wel je eigen risico in rekening gebracht door je zorgverzeraar. Neem contact met ons op en we leggen je graag uit hoe we jou persoonlijke bieden vanuit onze afkickkliniek in Nederland.

Hoe kunnen wij je helpen?

is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over afkickkliniek Nederland


Wij zijn er ook voor jou als naaste
Een verslaving trekt vaak een zware wissel op de omgeving. Daarom is er voor jou ons familieprogramma

Hoe ziet ons familieprogramma eruit?
Systeemgesprekken en een boekje waarin je handvatten krijgt aangereikt hoe je met de verslaving van een ander kunt omgaan, maken daar deel van uit. Neem hiervoor contact met ons op. Alleen al je verhaal delen, lucht soms enorm op

Intakegesprek geeft goed beeld
Om hierover een goed advies te geven, is het nodig dat we je eerst zo goed mogelijk leren kennen. Dit doen we tijdens een intakegesprek. Als je contact met ons opneemt, plannen we dit zo snel mogelijk in.

Dagbehandeling 
Wij hebben ons gespecialiseerd in ambulante behandeling. De impact op je dagelijkse leven is het minst groot, omdat je aan het eind van de dag gewoon weer terug naar huis gaat. Of deze vorm van zorg bij jou past, kunnen we samen bepalen tijdens een intakegesprek.

Klinische opname
Mocht een intensievere vorm van zorg beter bij je passen, dan kunnen we je begeleiden naar onze ketenpartner. Zij zijn gespecialiseerd in klinische zorg. Het aangename is dat je dan niet opnieuw een intakegesprek hoeft te doen. Door onze nauwe samenwerking kunnen we jouw gegevens veilig overdragen. 


Verslavingsbehandelingen én advies over je gebruik
We zijn gespecialiseerd in de behandeling van verschillende vormen van drugsverslaving, alcoholverslaving en gedragsverslavingen als gokken en gamen.
Je kunt ons ook gerust contacteren wanneer je vragen hebt over je gebruik.
 

Basiszorg dekt je behandeling
Een behandeling bij onze afkickkliniek in Nederland wordt vergoed vanuit je basiszorgverzekering. Dat wil zeggen dat je geen aanvullende verzekering hoef te hebben. Het is wel mogelijk dat je eigen risico in rekening wordt gebracht.


Bij CACN geen eigen bijdrage
Wij vragen geen eigen bijdrage voor onze behandelingen. Daarmee willen we de specialistische zorg die wij bieden voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar houden. Het enige dat jij meebrengt is de bereidheid aan je herstel te werken.