Afkickkliniek Eindhoven

Afkickkliniek Eindhoven

Heeft een verslaving je zo tot wanhoop gedreven dat je niet meer op dezelfde manier verder kunt? Dan heb je vaak al een lange en eenzame weg afgelegd. Als je verstrikt bent geraakt in allerlei problemen en emoties als schaamte of angst, dan maakt hulp van buitenaf misschien net dat verschil waarmee je een nieuwe start kunt maken. In onze afkickkliniek in Eindhoven kun je snel terecht. Een team van medisch specialisten en ervaringsdeskundigen staat klaar om samen met jou aan je herstel te werken.
 

Een verslaving kent allerlei gezichten

Misschien denk je bij verslaving in eerste instantie aan iemand die huis en haard is kwijtgeraakt aan drugs, alcohol of gokken. Dat hoeft alleen lang niet altijd zo te zijn. Wij zien in onze verslavingskliniek in Eindhoven veel mensen die een prima baan hebben en  gewoon meedraaien in de maatschappij. Aan de buitenkant merken vaak zelfs goede vrienden en familie helemaal niets. Wellicht geldt dit ook voor jou en loop jij al jaren met een verborgen verslaving rond die als een zware last op je schouders drukt. Je schaamt je en voelt je schuldig, waardoor je er alles aan doet om je problemen verborgen te houden voor je omgeving.
 

Waarom kiezen voor CACA Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Verslavingskliniek Eindhoven – werken aan je herstel terwijl je thuis blijft wonen

Een verslaving heeft vaak een flinke impact op je leven en dat van de mensen om je heen. Hoe fijn is het dan wanneer je kunt werken aan je herstel en toch thuis kunt blijven wonen? In onze verslavingskliniek bieden wij daarom een ambulante dagbehandeling. Daarmee willen we je handvatten aanreiken om de kwaliteit van jouw leven weer aanzienlijk te verbeteren. Gedurende gemiddeld acht weken volg je twee werkdagen per week een intensief programma dat gericht is op een duurzaam herstel. Aan het eind van de dag ga je gewoon weer terug naar je eigen huis. 
De afkickkliniek van CACN ligt in het centrum van Eindhoven waardoor je ons zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed kunt bereiken. Ligt Eindhoven toch net wat te ver weg voor je? Ook in hartje Utrecht hebben we een afkickkliniek die verslavingszorg op maat aanbiedt. 

Wil je weten hoe ons programma eruit ziet?

Het kan zijn dat je het lastig vindt om een beeld te krijgen bij onze behandelingen.
We vertellen je graag meer.
Stuur een bericht 040 303 2626

De eerste stap op weg naar herstel

Als jij merkt dat je langzaam de grip op je leven aan het verliezen bent door je gebruik of bepaald verslavingsgedrag, neem dan contact met ons op. Dat mag ook als je vragen hebt over je gebruik die je met niemand kunt of wilt delen. Gaat het niet om jezelf, maar zie jij een dierbare worstelen met een verslaving? Deel je zorgen met ons, zodat we je kunnen helpen. 

Hulp vragen is echter vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Wij begrijpen en weten uit ervaring dat die eerste stap – erkennen dat je een probleem hebt – vaak een hele lastige is. Tegelijkertijd is het ook een hele moedige stap waarmee je de weg vrij maakt naar een leven zonder verslaving. Die weg hoef je niet alleen af te leggen. Wij staan voor je klaar om je een luisterend oor te bieden en je te helpen om duurzaam te herstellen.

Persoonlijke en professionele zorg bij jou in de buurt

Binnen een week kun je vaak al in onze afkickkliniek in Eindhoven terecht voor een intakegesprek. We bieden je daarvoor een veilige en discrete omgeving waarin je jouw verhaal met ons kunt delen. Het kan namelijk dat er onderliggende problemen meespelen; gebruiken of bijvoorbeeld gokken of gamen kunnen een manier zijn om nare gevoelens uit de weg te gaan. Het kan ook zo zijn dat dit bij jou juist niet speelt en dat een verslaving op zichzelf staat. Om jouw behandeladvies zo goed mogelijk aan te laten sluiten op jouw persoonlijke omstandigheden, is het voor ons belangrijk dat we je goed leren kennen.
 

Direct een intakegesprek plannen?

Bij ons krijg je de ruimte om jouw persoonlijke verhaal te vertellen in een veilige omgeving
Plan een intake 040 303 2626

Korte wachtlijsten en vergoeding vanuit de basisverzekering

Doordat we korte wachtlijsten hanteren, kun je na de intake vaak al binnen een week bij ons met je behandeling starten. Daarnaast worden de behandelingen van CACN vergoed vanuit de basisverzekering en vragen wij geen eigen bijdrage. Daarmee willen we deze specifieke vorm van kwaliteitszorg voor iedereen toegankelijk houden.
 

Past ambulante dagbehandeling bij jou?

Dit programma is vooral geschikt als je een stabiele thuissituatie hebt en je daarnaast voldoende zelfredzaam bent. Als uit de intake blijkt dat je een intensievere begeleiding nodig hebt, kunnen we je in contact brengen met onze ketenpartner Connection SGGZ.  Wanneer je ons laat weten dat je hulp nodig hebt, bekijken we altijd samen wat het beste bij jouw situatie past.

Hoe kunnen wij je helpen?

is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
Op de verwerking van persoonsgegevens is ons Privacy Statement van toepassing.

Veelgestelde vragen over afkickkliniek Eindhoven


Ambulante behandeling
Het team van CACN staat klaar voor iedereen die hulp nodig heeft bij het herstellen van verslaving. Wij bieden een ambulante dagbehandeling aan, waarbij je thuis kunt blijven wonen terwijl je aan je herstel werkt. Als je je gegevens achterlaat, nemen we binnen een week contact op om een intake te plannen. Daarna volgt een behandeladvies dat aansluit op jouw persoonlijke omstandigheden.

Als klinische opname beter aansluit
Uit de intake kan blijken dat je een betere start krijgt wanneer je tijdens de behandeling niet thuis woont. We kunnen je dan in contact brengen met onze ketenpartner Connection SGGZ. Waar wij gespecialiseerd zijn in ambulante dagbehandeling, zijn zij er juist op ingericht om je klinische zorg te bieden, waarbij je tijdelijk wordt opgenomen in een van hun klinieken. Dat kan in Meerlo in Limburg of in de kliniek in Zuid-Afrika.
 

Vergoeding vanuit je zorgverzekering
De behandelingen van CACN worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Het is wel mogelijk dat je zorgverzekeraar het eigen risico in rekening brengt. Die kosten betaal je in dat geval zelf. Kijk hier voor meer informatie over kosten en vergoedingen.

Wij vragen geen eigen bijdrage
Wij brengen zelf geen eigen bijdrage in rekening. Daarmee willen we deze specialistische vorm van kwaliteitszorg voor iedereen mogelijk maken. 
 


Korte wachttijden
Als we je gegevens hebben ontvangen, kan je vaak al binnen een week terecht voor een intakegesprek. Als daaruit blijkt dat onze ambulante behandeling aansluit op jouw behoeften, kun je gemiddeld een week na de intake van start.
Check ook onze actuele wachttijden.


Verslaving heeft gevolgen voor de hele omgeving
Als je een dierbare ziet afglijden, kan dat een gevoel van onmacht oproepen. Iemand kan bijvoorbeeld het gebruik goed praten, ontkennen of misschien zelfs kwaad worden als je het onderwerp ter sprake brengt. Daarnaast kan de verslaving een enorme impact hebben op je relatie of gezinsleven.

Wij zijn er ook voor jou als naaste
Maak jij je zorgen of weet je niet goed hoe je het beste met de situatie om moet gaan? Neem dan contact met ons op. We gaan vertrouwelijk met je verhaal om en kunnen zowel jou als je naaste helpen.
 

De intake
Om jou en je persoonlijke behoeftes goed te leren kennen, starten we met een intake. Op die manier proberen we het programma aan te laten sluiten op wat jij nodig hebt om tot een duurzaam herstel te komen. 

Het behandeltraject
Gedurende gemiddeld 10 weken volg je 2 volledige werkdagen per week een intensief programma. Dit programma bestaat uit groepstherapie en individuele sessies met je persoonlijke behandelaar/coach. Dat doe je allemaal vanuit onze huiselijke omgeving in Eindhoven. Aan het eind van de dag ga je gewoon weer terug naar je eigen huis, waardoor deze vorm van zorg een minimale impact heeft op je dagelijkse leven.