Afkickkliniek Utrecht

Afkickkliniek Utrecht

Verslaving heeft flinke gevolgen voor zowel jou als je omgeving. Het kan zijn dat het tijd is om hulp te zoeken. Vanuit onze afkickkliniek in Utrecht bieden we persoonlijke zorg aan. Wanneer je contact met ons opneemt gaan we samen kijken wat jij nodig hebt om duurzaam te herstellen. Daarmee krijg jij zorg die is afgestemd op jouw behoeften.
 

Verslavingszorg die focust jouw persoonlijke behoeften

Vanuit hartje Utrecht bieden we verslavingszorg op maat voor verschillende verslavingen. De kliniek is prima te bereiken met het openbaar vervoer; we zitten op nog geen kwartier lopen van Utrecht Centraal Station. Heb jij vragen over je gebruik en zoek je hulp? Ons team van gespecialiseerde artsen, psychologen, therapeuten, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen staan hier voor jou klaar.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Ambulante zorg in onze verslavingskliniek in Utrecht

De verslavingskliniek in Utrecht is volledig ingericht in het ambulant behandelen van verslaving. Bij deze behandeling werk je 2 dagen per week aan je herstel, gedurende gemiddeld 12 weken. Aan het eind van zo’n dag ga je gewoon weer terug naar huis. Deze vorm van zorg heeft de minste impact op je gewone leven, waardoor je de meeste activiteiten, zoals werk of studie, gewoon kunt voortzetten. Mocht dit qua reisafstand beter bij je passen, dan kun je ook terecht bij onze afkickkliniek in Eindhoven

Heb je intensievere begeleiding nodig? Dan kunnen we jou in contact brengen met onze ketenpartner Connection SGGZ. Hier kun je terecht voor klinische zorg, waarbij je tijdens je behandeling tijdelijk in een andere omgeving woont.

Wil je weten hoe ons programma eruit ziet?

Het kan zijn dat je het lastig vindt om een beeld te krijgen bij onze behandelingen.
We vertellen je graag meer.
Stuur een bericht 040 303 2626

Wat mag je van ons verwachten

Die eerste stap, contact met onze afkickkliniek opnemen en hulp vragen, is moeilijk. Dat begrijpen we heel goed. We hebben er dan ook alle respect voor wanneer je contact met ons opneemt en je verhaal met ons deelt. Vanaf dat moment zijn wij er voor je en staan we je bij. Zo helpen we jou op weg naar een nieuw leven, waarin verslaving geen rol meer speelt. Na die eerste stap gaan we als volgt te werk:

Tijdens een intakegesprek leren we jou en je situatie graag goed kennen. Het geeft ons een waardevol inzicht in wat jij nodig hebt om tot een duurzaam herstel te komen. Zo worstel jij misschien met onderliggende problematiek zoals een onverwerkt trauma, ADHD, autisme of een andere vorm van persoonlijkheidsproblematiek. Dit kan allemaal invloed hebben op jouw verslaving. Vandaar dat we hier ook tijdens je behandeling mee aan de slag gaan.

 

Daarnaast kan het zijn dat het verstandig is dat je eerst een detoxperiode doorloopt. Ook hierin kunnen we zowel adviseren als begeleiden. Je kunt bovendien vertrouwen op passende nazorg wanneer je hier behoefte aan hebt na de behandeling. Op deze manier krijg jij altijd ondersteuning die goed is afgestemd op wat jij nodig hebt.

Je volgt onze behandelingen vanuit een huiselijke en vertrouwelijke sfeer. Want alleen wanneer jij je thuis voelt bij ons, kun jij je volledig openen. Op deze manier haal je alles wat jij nodig hebt voor een duurzaam herstel uit het programma. Overigens zijn we er ook voor je wanneer je een naaste ziet worstelen met verslaving en het lastig vindt om hiermee om te gaan. Het toegewijde team van onze kliniek in Utrecht staat klaar voor jou!

Vergoed vanuit je basiszorg en geen eigen bijdrage

Wij zijn is WTZa-gecertificeerd. Dit betekent voor jou dat jouw behandeling bij ons vergoed wordt vanuit je basiszorg, ongeacht je zorgverzekeraar. Wij vragen bovendien geen eigen bijdrage voor onze behandeltrajecten. Het is namelijk onze missie om met onze specialistische vorm van zorg zoveel mogelijk mensen te bereiken die deze zorg nodig hebben. Bovendien doen we er alles aan om onze wachtlijsten kort te houden. Want heb je die eerste stap eenmaal gezet, dan is het belangrijk dat jij zo snel mogelijk kunt starten.

 

Direct een intakegesprek plannen?

Bij ons krijg je de ruimte om jouw persoonlijke verhaal te vertellen in een veilige omgeving
Plan een intake 040 303 2626

Hoe kunnen wij je helpen?

is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Op de verwerking van persoonsgegevens is ons Privacy Statement van toepassing.

Veelgestelde vragen over afkickkliniek Utrecht


Basiszorg
Onze behandelingen worden vergoed vanuit je basiszorgverzekering. Dat betekent dus dat je geen aanvullend pakket nodig hebt om bij ons terecht te kunnen. Wij vragen ook geen eigen bijdrage voor de behandelingen. Wat wij wel vragen? De bereidheid om open en gemotiveerd aan je herstel te werken. Bel ons op 040 303 2626 en vraag naar alle mogelijkheden.


12 weken gemiddeld
Gemiddeld werk je gedurende 12 weken, 2 volledige dagen per week aan jouw herstel. Deze periode kan iets afwijken, doordat het onder andere bepaald wordt door jouw persoonlijke behoeften. 

Actuele wachttijden
Kijk bij onze actuele wachttijden wat je kunt verwachten. Wij werken deze regelmatig bij. 


Ambulante zorg, afkicken in de regio Utrecht
Wij zijn er voor iedereen die problemen ervaart met verslavend gebruik of gedrag. De ondersteuning die wij bieden kan bestaan uit het geven van advies en het bieden van hulp op maat. Dat betekent dat je ook bij ons terecht kunt voor vragen over je gebruik. De zorg die wij bieden is ambulant. Je blijft dan thuis wonen terwijl je vanuit onze kliniek in Utrecht aan je herstel werkt.

Klinische zorg
Voorafgaand aan je behandeling voeren we een uitgebreid intakegesprek. Soms wordt hierin duidelijk dat een intensievere vorm van zorg beter bij jou past. Als jij dat wilt, kunnen we je in dat geval in contact brengen met onze ketenpartner Connection SGGZ. Zij hebben faciliteiten in Meerlo (Limburg) en in Zuid-Afrika, waarbij je tijdelijk in een andere omgeving werkt aan je herstel. 

Wil je weten wat het beste bij jou past? Bel ons dan op 040 303 2626. We plannen graag een intakegesprek, zodat we je een advies kunnen geven dat echt bij jou past.


Intakegesprek als basis 
Wanneer jij hebt aangegeven dat je hulp nodig hebt, plannen we binnen een week een intakegesprek. Hieruit kan bijvoorbeeld blijken dat er bij jou sprake is van onderliggende problematiek die aan de basis staat van jouw verslaving. Tijdens jouw behandeling besteden we hier in dat geval volop aandacht aan. Het kan ook dat je eerst een detox nodig hebt voordat je van de behandeling start. Ook hierin kunnen we je begeleiden. 

Behandeling
Vervolgens start je met verschillende vormen van therapie op zowel groeps- als individuele basis. Daarbij koppelen we jou aan een persoonlijke behandelaar die goed bij jouw achtergrond past. Gemiddeld duurt dit traject 12 weken, waarbij je 2 dagen per week aan jouw herstel werkt. Het fijne aan ambulante zorg is dat je gewoon thuis blijft wonen. 

Neem contact op
We kunnen ons voorstellen dat je toch nog vragen hebt en een beter beeld wilt bij wat je te wachten staat. Neem dan contact met ons op door je gegevens in te vullen of ons te bellen op 040 303 2626. Wij staan voor je klaar!


Ook voor jou als naaste
Verslaving raakt vaak niet alleen de verslaafde zelf, maar ook diens omgeving. Hierdoor kun jij als naaste met een allerlei vragen en zorgen kampen. Verslaving kan ook voor eenzaamheid zorgen. We zien dat mensen vaak de verbinding met elkaar kwijtraken en het moeilijk vinden om elkaar nog te begrijpen. Daarom kun je ook in onze afkickkliniek Utrecht terecht als je een geliefde ziet vechten tegen verslaving. 

Bel ons
We hebben een familieprogramma en kunnen jouw vragen beantwoorden. Neem daarom vandaag nog contact op via 040 303 2626.