Hoe onze afkickkliniek jou begeleidt als alcohol problematisch wordt

Alcoholverslaving | Eenzame vrouw met fles drank

In onze afkickkliniek helpen we jou als alcohol voor problemen zorgt. Dat doen we door de behandeling goed aan te sluiten op jouw situatie. Drank zorgt voor zowel een geestelijke als lichamelijke afhankelijkheid. Daardoor kan het lastig zijn om zelfstandig te minderen of te stoppen. Het belangrijkste als jij je aanmeldt? Je hoeft het niet langer alleen te doen. Samen zorgen we ervoor dat je de verbinding met anderen én jezelf weer terugvindt, voor een duurzaam herstel. We leggen graag uit hoe we dat doen.
 

Voor wie is onze afkickkliniek voor alcohol?

We zijn er voor jou als jij voelt dat alcohol een grotere rol in je leven speelt dan je zou willen. Dat zeggen we bewust zo breed. Je drinkt bijvoorbeeld alleen tijdens feestjes, eens in de zoveel tijd. Op die momenten ga je dan alleen wel zo los, dat je er de dag daarna weinig meer van weet. Of je krijgt soms ruzie met je partner over je drinkgedrag. Misschien ben jij zelf die partner. Het kan ook zijn dat je jarenlang stevig gedronken hebt en nu wilt minderen of zelfs stoppen. Maar dat blijkt dan ineens nog niet zo eenvoudig. Als alcoholgebruik vragen bij je oproept of problemen veroorzaakt, in wat voor mate dan ook, staan wij voor je klaar.

Een alcoholverslaving, of alcoholisme, is zo’n beetje de laatste fase van alcoholmisbruik. Ook dan zijn we er voor jou, omdat we uit ervaring weten dat het ontzettend lastig kan zijn om in je eentje bepaalde patronen te doorbreken. Voor het zover is, heb je vaak al een lange, eenzame weg afgelegd.

Zodra jij daarom moeite krijgt om je alcoholinname in de hand te houden, staan wij voor jou klaar. Ongeacht hoe veel of vaak je drinkt. Want hoe eerder je hulp zoekt, hoe groter de kans op een duurzaam herstel en hoe minder ingrijpend de gevolgen zijn. Neem daarom contact met ons op en deel je zorgen.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Wil jij praten over je gebruik?

Wij gaan respectvol en vertrouwelijk om met jouw verhaal
Neem Contact Op 040 303 2626

Hoe ziet een behandeling in onze afkickkliniek eruit?

Nadat jij je hebt aangemeld, plannen we een intakegesprek. Onder begeleiding van een psycholoog of psychiater reik jij ons een goed beeld aan van jouzelf en je situatie. Zo kan het zijn dat er bepaalde dingen in jouw leven je verslaving triggeren. Het is dan belangrijk om die zogenaamde onderliggende problematiek te erkennen. Tijdens de behandeling is daar dan extra aandacht voor.
Aan het eind van de dag ga je naar huis met een persoonlijk zorgadvies.

Als blijkt dat jouw zorgbehoeften aansluiten bij onze afkickkliniek voor alcohol, gaan we samen van start met onze ambulante dagbehandeling. Gedurende gemiddeld 8 weken reiken we je de handvatten aan om duurzaam te herstellen van een verslaving. Dat doen we vanuit de veilige en huiselijke omgeving in onze afkickkliniek in Eindhoven. Je wordt daarbij ondersteund door een team dat zich heeft toegelegd op verslavingszorg. Daaronder bevindt zich een aantal ervaringsdeskundigen die goed aanvoelen waar jij doorheen gaat. Ook je medecliënten zorgen voor de nodige steun en verbinding. Samen delen we zo niet alleen de moeilijke momenten, maar ook je successen.

Maak jij je zorgen om een naaste?

We kennen de impact die verslaving kan hebben op de omgeving
Daarom zijn we er ook voor jou
Stuur een bericht 040 303 2626

Zet vandaag de eerste stap richting herstel

Hulp vragen bij een verslaving kan je veel opleveren. Ondanks dat, begrijpen we dat deze stap zetten alles behalve gemakkelijk is. Je accepteert daarmee dat je een probleem hebt waar je zelf niet zomaar aan uitkomt. En dat terwijl je je misschien juist schaamt om je problemen met anderen te delen. Toch is het ook de eerste stap op weg naar een nieuw leven waarin jij het weer voor het zeggen hebt, in plaats van dat je geleid wordt door de drank. Bel ons daarom vandaag nog. Wij staan voor je klaar om je vanuit onze afkickkliniek voor alcohol de begeleiding te bieden die bij jou past.

Hoe kunnen wij je helpen?

is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over afkickkliniek alcohol


Vergoeding vanuit je basispakket
Onze behandelingen worden vergoed vanuit je basiszorgverzekering. Het kan dat de verzekeringsmaatschappij je eigen risico in rekening brengt.

Bij CACN betaal je geen eigen bijdrage
Voor onze behandelingen vragen wij geen eigen bijdrage. Daarmee houden we de drempel om hulp te vragen, zo laag mogelijk. Zo bereiken we zoveel mogelijk mensen die behoefte hebben aan deze specialistische vorm van zorg. Bel ons als je meer wilt weten of samen met ons aan je herstel wilt werken.


Korte wachtlijsten
We doen er alles aan om onze wachtlijsten kort te houden. Heb je eenmaal de moed gehad om die eerste stap te zetten en met ons in contact te komen, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag. 

Voorzorg
Ondanks de korte wachttijden kan begeleiding waardevol voor je zijn tot je van start kunt met een behandeling. Speciaal voor jou hebben we een voorzorgsgroep opgericht om die periode te overbruggen. Met wekelijkse bijeenkomsten willen we je informeren en vooral steun bieden. Bel ons en vraag naar de mogelijkheden.

 

Therapie, met aandacht voor onderliggende problematiek
Door middel van therapie geven we je de handvatten voor een leven zonder verslaving. Dat kunnen individuele sessies zijn, maar ook groepstherapie. Daarin besteden we ook veel aandacht aan eventuele problemen die mogelijk ten grondslag liggen aan de verslaving. 

Duur van de behandeling
Gemiddeld werk je zo’n acht weken lang met ons samen aan je herstel. Heb je na deze periode nog begeleiding nodig? Dan kun je gebruik maken van onze nazorg. Je krijgt daarin begeleiding op verschillende vlakken, zoals werk en financiën. Daarmee helpen we je weer steviger in het zadel. 


Heftige ontwenningsperiode
Wanneer je extreem veel gedronken hebt gedurende een langere periode, kunnen de ontwenningsverschijnselen ernstig zijn. Zeker doordat alcohol niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk verslavend is. Te denken valt aan epileptische aanvallen en delirium tremens. 

Detox
Wij bieden daarom in onze afkickkliniek een detoxprogramma aan. Hierbij bouw je het alcoholgebruik af onder medische begeleiding. Of dit in jouw geval verstandig is of niet, kunnen we bepalen aan de hand van een intakegesprek. Neem daarom contact met ons op, zodat we je een passend advies kunnen geven.