Onze werkwijze

Verslavingskliniek, onze werkwijze

Herstel is iets persoonlijks en je kunt alleen maar herstellen op een manier die bij jou past. Je staat zelf aan het roer, maar je hoeft het niet alleen te doen. CACN Verslavingszorg biedt steun en behandeling, aangepast aan jouw behoeften. Met een team van toegewijde professionals staan we jou bij gedurende het hele traject. Samen met jou kijken we wat bij je past en wat we moeten veranderen in jouw leven. Dit gebeurt op een persoonlijke manier, zodat je je gehoord voelt en veilig. Zo kun je je volledig focussen op je herstel.

Behandeling

Onze behandeling richt zich op jouw verslaving, maar heeft ook aandacht voor onderliggende problematiek en/of bijkomende problemen. Hierbij kun je denken aan stemmingswisselingen, angst, depressie, slaapproblemen, stress, problemen met relaties of op het werk. Dit gebeurt door middel van groepstherapie en individuele therapie. Voor de individuele behandelingen krijg je een persoonlijke behandelaar toegewezen. Tijdens de wekelijkse sessies werk je aan jouw persoonlijke doelen. De groepsbehandelingen richten zich onder andere op het verkrijgen van inzicht in je ziekte, de struikelblokken en de impact op je omgeving. Je leert meer over het omgaan met emoties en krijgt inzicht in gedachten en gevoelens en de invloed daarvan op je gedrag. Ook leer je vaardigheden om niet-helpend gedrag te veranderen. Hiermee kun je een leven zonder verslaving bereiken en creëer je een betere kwaliteit van leven. Gedurende de behandeling zijn er ook ervaringsdeskundigen aanwezig. Zij begrijpen als geen ander hoe jij je voelt of waar je tegenaan loopt en ondersteunen jou op jouw weg naar herstel.

Hoe gaat de aanmelding in zijn werk?

Na het invullen van het contactformulier op de website of telefonisch contact met een van onze zorgcoördinatoren word je gebeld voor een telefonische screening. Binnen 24 uur ontvang je een terugkoppeling hiervan. Bij goedkeuring wordt er meteen een afspraak gemaakt voor een intake. Tijdens de intake wordt jouw hulpvraag in kaart gebracht en wordt er een behandeladvies op maat gemaakt. Bij tussentijdse vragen kun je altijd contact met ons opnemen, ook voor advies.

Na je behandeling

Ook na je behandeling sta je er niet alleen voor. Wij bieden nazorg in opvolging van jouw behandeling. Dit kan zijn op het gebied van wonen, werk, financiën of sociale relaties. CACN Verslavingszorg werkt samen met netwerkpartners die deze zorg bieden. Ook is er de mogelijkheid tot verwijzing naar andere GGZ-instellingen voor eventuele onderliggende problematiek of naar onze ketenpartner Connection SGGZ voor een poliklinisch traject, waarbij je bijvoorbeeld nog wekelijks een gesprek met een psycholoog hebt.

Twijfel je?

Neem dan contact met ons op. Wij zijn meer dan bereid om jouw vragen te beantwoorden en kunnen je meer vertellen over onze mogelijkheden en werkwijze. We begrijpen dat het moeilijk is om de eerste stap te zetten en om toe te geven dat het niet meer lukt om zelfstandig te stoppen. Wij weten als geen ander dat er kracht en moed voor nodig is om je verslaving bespreekbaar te maken!

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Heb jij vragen over verslaving?

We zijn er ook als jij je zorgen maakt om het gebruik van een naaste
Neem contact op 040 303 2626

Hoe kunnen wij je helpen?

is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
Op de verwerking van persoonsgegevens is ons Privacy Statement van toepassing.