Wil jij hulp bij alcoholisme?

Alcoholisme | Vrouw met handen voor gezicht

Alcohol drinken is zo normaal in onze samenleving, dat alcoholmisbruik er soms heel geleidelijk insluipt. Doe je hier niets aan, dan kan het verergeren en loop je het risico op verslaving. Wil jij hulp bij alcoholisme? Dan staan wij voor je klaar. Goed om te weten: we zijn er ook voor je als er nog geen sprake is van verslaving. Ook je vragen en zorgen kun je bij ons kwijt.
 

Wat is alcoholisme?

Wanneer je gedurende lange tijd veel drinkt, kun je afkickverschijnselen krijgen als je daar abrupt mee zou stoppen. Bij alcoholisme drink je onder andere om die ontwenningsverschijnselen te voorkomen. Je zou daardoor ook kunnen zeggen dat je zonder drank niet meer normaal kunt functioneren. 

Je drinkgedrag zorgt daarnaast voor allerlei problemen, bijvoorbeeld op je werk, binnen je relatie en op het gebied van je gezondheid. Toch weerhoudt dat alles je er niet meer van om door te gaan met drinken. Je bent de controle over je drinkgedrag kwijt en er is sprake van zowel een geestelijke als lichamelijke verslaving. 

De gevolgen van alcoholisme kunnen ernstig zijn en ingrijpend voor zowel jou als je omgeving. Zoek jij hulp of wil je praten over je drankgebruik? Neem contact op en laat ons weten waar je mee zit.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Maar wanneer is iemand nou een alcoholist?

Ben je een vrouw en drink je wekelijks meer dan 14 glazen? Dan is er volgens het Trimbos-instituut sprake van overmatig drinken. Voor mannen ligt dat aantal op 21 glazen.
Als je als vrouw zijnde minstens eens per week 4 glazen alcohol op dezelfde dag drinkt en als man 6 glazen, dan is er sprake van zwaar drinken.
Ten slotte is er nog het binge drinken. Daarbij drink je heel veel in korte tijd. Voor vrouwen komt dit neer op 4 glazen. Voor mannen ligt dit aantal op 6 glazen alcohol. Die hoeveelheden drink je dan binnen 2 uur op. 

Toch is niet iedereen die zoveel drinkt ook verslaafd aan alcohol. Bij alcoholisme ben je afhankelijk van drank, doordat je zonder niet meer kunt functioneren. Bovendien spelen er emotionele factoren mee. Drink jij jezelf bijvoorbeeld wel eens moed in? Of ben je regelmatig somber of angstig? En trek je er weleens wat glaasjes vanaf, als iemand aan je vraagt hoeveel jij op een dag drinkt? Dit zijn allemaal signalen die kunnen duiden op alcoholisme.

Het kan zijn dat je bepaalde dingen herkent bij jezelf. Misschien is het al langer aan de gang, maar zie je niet zo goed hoe je dit kunt oplossen. Of je vindt het moeilijk om er met iemand over te praten, bijvoorbeeld omdat je je schaamt. Bel dan onze afkickkliniek in Eindhoven op 040-303 2626. We bieden je een luisterend oor en daarnaast kunnen we je ondersteunen wanneer je weer grip op je leven wilt. Je mag ons overigens ook bellen wanneer je alleen wat vragen hebt over je drinkpatroon. 

Maak jij je zorgen over je gebruik?

Deel je verhaal, zodat we je een persoonlijk advies kunnen geven
Neem contact op 040 303 2626

Hulp bij alcoholisme

Een alcoholprobleem kan geleidelijk uitmonden in alcoholisme. Hoe eerder je ons laat weten dat je ergens mee zit, hoe groter de kans op een duurzaam herstel. We geven je graag advies dat past bij jouw situatie. Daarvoor hoef je zeker niet te wachten tot je in die laatste fase van alcoholisme bent beland. Als jij iets wilt veranderen aan je drinkpatroon en je weet niet goed hoe, dan ben je welkom bij ons. 

We begrijpen dat het makkelijker gezegd dan gedaan is om hulp te vragen bij alcoholisme. Je geeft daarmee toe dat je een probleem hebt dat je niet in je eentje kunt oplossen. Dat vraagt moed. Weet dan dat die eerste stap ook de moeilijkste is en dat we er vanaf dat moment voor je zijn.

Verlang je naar een nieuwe start?

Onze behandeling reikt jou de handvatten aan voor een betere kwaliteit van leven
Plan een intake 040 303 2626

Hoe ziet onze behandeling van alcoholisme eruit?

We plannen graag een intakegesprek. Dat geeft ons de mogelijkheid om een plan van aanpak te maken dat goed bij jou past. Als er onderliggende problematiek meespeelt, houden we daar rekening mee bij jouw behandeling om alcoholisme aan te pakken. Samen werken we op die manier aan een leven dat vrij is van verslaving.

Hoe kunnen wij je helpen?

is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over alcoholisme


Geen grip meer

Je spreekt over alcoholisme wanneer je niet meer kunt functioneren zonder alcohol. Vaak zie je dat een alcoholist door het vele drinken allerlei problemen krijgt, maar dat hij of zij toch het drinken niet kan laten. 


Ontwenningsverschijnselen

Wat ook niet helpt is dat je in dit stadium last krijgt van ontwenningsverschijnselen als je ineens stopt met alcohol drinken. Alcohol is zowel lichamelijk als geestelijk verslavend.
Heb je vragen over alcoholisme, wil je begeleiding of zie je op tegen het afkicken van alcohol? Neem dan contact met ons op.

 

Kenmerken

Alcoholisme gaat vaak samen met een groot gevoel van schaamte. Daardoor doe je er, bewust of onbewust, misschien van alles aan om je gebruik te verbergen. Of je praat het goed, naar anderen en naar jezelf. Toch kun je een alcoholverslaving wel herkennen. De belangrijkste symptomen zijn:

  • lichamelijke afkickverschijnselen (zweten, trillen)
  • geestelijke afkickverschijnselen (depressiviteit, angsten)
  • alcohol nodig hebben om te kunnen functioneren
  • je sport, hobby of werk verwaarlozen
  • liegen over hoeveel je drinkt
  • doorgaan met drinken, ondanks alle problemen die je erdoor krijgt
 

Dagbehandeling

Wij zijn gespecialiseerd in ambulante zorg. Dat wil zeggen dat je twee keer per week naar onze kliniek komt. Van daaruit volg je zowel groepstherapie als individuele sessies. Er is daarin aandacht voor de eventuele onderliggende problematiek die aan de basis van jouw verslaving kan liggen. Aan het eind van zo’n intensieve dag ga je gewoon weer terug naar huis.

 

Voor wie? 

Tijdens een intakegesprek bekijken we samen of een dagbehandeling bij jou als persoon past. Een voorwaarde is dat je een stevig sociaal vangnet hebt waar je op terug kunt vallen.
Mocht blijken dat jij een intensievere vorm van zorg kunt gebruiken, dan kunnen we jou in contact brengen met onze ketenpartner Connection SGGZ. Doordat we nauw met elkaar samenwerken, hoef je niet nogmaals een intake te doen. 

Een verslaving heb je nooit alleen

De verslaving van je partner of andere naaste kan een enorme impact hebben op de rest van het gezin.

Het kan bovendien heel erg lastig zijn om het gesprek aan te gaan. Iemand kan zijn of haar gebruik wegwimpelen, goedpraten of verzwijgen. Een ander scenario is dat er ruzies ontstaan, omdat iemand niet over zijn gebruik wil praten. 

 

Neem contact met ons op

Leven met de verslaving van een ander roept vaak heel veel spanning en emoties op. We zien dit ook veelvuldig in onze verslavingskliniek en wij besteden er dan ook volop aandacht aan tijdens onze behandelingen. Zo hebben we voor jou een familieprogramma en een speciaal boekje die je handvatten bieden om te kunnen omgaan met iemand die verslaafd is. Neem contact op als je hier meer over wilt weten of je wanneer jij jouw verhaal wilt delen.  


Wat is een detoxprogramma?

Je lichaam went aan de alcohol, zeker als het om een lange periode van intensief gebruik gaat. Zou je zomaar stoppen met alcohol, dan kun je overvallen worden door verschillende lichamelijke en geestelijke afkickverschijnselen. Daarnaast kan het in een aantal gevallen ook verstandig zijn om onder medische begeleiding af te bouwen. Dit noemen we detoxificatie.
 

Detoxificatie bij CACN

Of zo’n programma in jouw geval is aan te raden, kunnen we alleen beslissen nadat we je uitgebreid gesproken hebben. Plan daarom een intakegesprek in, zodat we je op basis van jouw achtergrond een persoonlijk advies kunnen geven. Jouw zorg is bij ons altijd maatwerk.