Stoppen met alcohol

Stoppen met alcohol | Wanhopige vrouw

Soms wil je iets veranderen aan je alcoholgebruik. Gewoon even minderen of een tijdje zonder. Maar voor mensen die verslaafd zijn aan alcohol werkt dit meestal niet. Het stoppen met alcohol is maar tijdelijk van aard en na een tijdje drink je weer net zoveel als voorheen.
 

Voordelen van stoppen

Stoppen met alcohol heeft veel voordelen. Het spreekt voor zich dat jij je al snel beter zal voelen. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Vooral je lever heeft tijd nodig om weer te herstellen, want dit orgaan heeft extra moeten werken om de alcohol telkens af te breken. Als je geen alcohol meer drinkt, kan je lichaam beginnen met dit herstel. Daarnaast verhoogt alcohol je bloeddruk en verhoogt het de kans op hartritmestoornissen. Als je niet meer drinkt, zal dit waarschijnlijk snel verbeteren.
 

Problematisch drankgebruik

Wat is eigenlijk het moment waarop het verstandig is om - tijdelijk - te stoppen met alcohol? Dit is natuurlijk persoonlijk, maar er zijn altijd signalen dat het beter is om even nee te zeggen tegen alcoholische dranken. Bijvoorbeeld wanneer het een probleem begint te worden voor jou of je omgeving.
 

Wanneer jij klaar bent om aan jezelf te werken

Veroorzaak je overlast in de buurt? Kun je de dag niet meer doorkomen zonder het drinken van alcohol? Of krijg je problemen op je werk of met je familie en vrienden? Stel de beslissing dan niet langer uit en kies ervoor om nu te stoppen met alcohol. Heb je ondersteuning nodig? Laat je dan behandelen. Bij CACN Verslavingszorg staat een team van professionele medewerkers voor je klaar.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Wil jij over je gebruik praten?

We luisteren zonder te oordelen
Dat lucht vaak al enorm op
Neem contact op 040 303 2626

Meer energie

Net als bij iedere verslaving, ga je op een gegeven moment aan je uiterlijk zien dat je drugs of alcohol gebruikt. Stoppen met alcohol zal dan ook snel zichtbaar zijn op je algehele voorkomen. Je komt niet meer aan, je huid straalt weer, je haar glanst en je conditie en concentratie verbeteren. Omdat je door het drinken slechter bent gaan slapen, zal je flink opknappen als je weer kunt genieten van een goede nachtrust. Daarbij komt dat je van alcohol moe wordt, het zorgt ervoor dat zuurstof minder goed door je lichaam circuleert. Niet drinken betekent dus een uitgerust gevoel, wat natuurlijk ook weer gevolgen heeft voor je prestaties overdag. Je voelt je fitter en hebt meer energie wanneer je niet meer drinkt.

Keuze

De keuze om minder te drinken of het drinken geleidelijk af te bouwen, maak je zelf. Bedenk wat het beste bij jouw situatie past. Vertel mensen in jouw omgeving ook dat je wil stoppen met alcohol drinken. Dan kunnen zij je hierbij steunen. Spreek met ze af dat zij jou geen alcoholische dranken meer aanbieden. Merk je dat je telkens toch weer de afspraken met jezelf verbreekt? Dan kan er sprake zijn van alcoholverslaving. Het is verstandig om een afspraak te maken voor een intake bij CACN Verslavingszorg. Samen bespreken we je problemen met alcohol en of een ambulante behandeling bij je past. Aarzel niet om contact op te nemen, wij staan voor je klaar.

Direct een intakegesprek plannen?

Het is de eerste stap om zelf de controle terug te pakken
Plan een intake 040 303 2626

Hoe kunnen wij je helpen?

is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.