Stoppen met blowen

Dat het gebruik van cannabis niet verslavend zou zijn, is een mythe. Gebruik je regelmatig wiet en doe je dit al langere tijd, dan zul je ontdekken dat stoppen met blowen niet van de ene op de andere dag lukt.

Als je regelmatig een joint rookt dan kan dit leiden tot een cannabisverslaving. Daarnaast kan blowen psychologische of gedragsproblemen veroorzaken, zoals concentratieverlies en prikkelbaar gedrag.
Stoppen met blowen

Voordelen van stoppen met blowen

Cannabis is een drugs gemaakt van delen van de cannabisplant en staat ook bekend als hasj, wiet of skunk. Cannabis bevat chemische stoffen die het lichaam op verschillende manieren beïnvloeden. Vanwege de zeer opvallende kenmerkende lucht wordt het gebruik al snel door anderen opgemerkt. Misschien kun jij je het niet eens meer voorstellen, hoe het voelt om met een opgeruimd hoofd de dag te beginnen. Of hoe een avond uitgaan is zonder te blowen. Stoppen met blowen zal er voor zorgen dat je weer een betere gezondheid en conditie krijgt. Maar het brengt meer voordelen. Slaapproblemen zullen afnemen en je concentratie komt weer op het oude niveau. Daarnaast is cannabisgebruik funest voor je ondernemingszin. Als je stopt, krijg je weer de energie om leuke dingen te ondernemen.

Ontwenningsverschijnselen 

Ook al wordt er vaak gedacht dat wiet roken niet verslavend is, de kans is weldegelijk aanwezig dat je te maken krijgt met afkickverschijnselen als je wil stoppen met blowen. Maar in vergelijking met andere verslavende middelen, zoals cocaïne, zijn de ontwenningsverschijnselen meestal mild en bestaat vaak uit zowel fysiek als psychisch ongemak. Denk aan veranderingen in je stemming, verlies van eetlust, misselijkheid, hoofdpijn en prikkelbaarheid. Heftige verschijnselen zijn zweten, rillingen en depressie. Degenen die ook verslaafd zijn aan andere drugs, kunnen meer ernstige ontwenningsverschijnselen ervaren.

Zoek hulp

Een verslaving beëindigen is één van de moeilijkste en meest ingrijpende beslissingen in je leven, maar het loont! Als je wil stoppen met blowen, kun je rekenen op de ondersteuning van CACN Verslavingszorg. Vragen over onze behandeling? Neem dan nu contact op en plan direct een intake.