Verslaafd aan League of Legends

Gameverslaving | Gaming control pad

Welke gameliefhebber kent League of Legends nu niet? Het is een van de populairste games ter wereld met een zeer gevarieerde aanhang: van lagere school kinderen tot gehuwde volwassenen en zelfs een stijgend aantal vrouwelijke spelers.

Waarom stoppen met gamen zo moeilijk is

Het spel zorgt voor ontspanning en je kunt je er voor korte tijd mee afsluiten van de buitenwereld. Zodra je League of Legends gaat spelen, zal het echter moeilijk voor je zijn om te stoppen. De constante mini-aanpassingen, het verlangen om steeds beter te presteren en een vriendengroep waarin ze ook allemaal spelen; hoe kun je dan ooit stoppen? Het gamen kan omslaan in een ongezonde afhankelijkheid en zo word je verslaafd aan League of Legends.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

De kick van gamen

De meeste games maken gebruik van een beloningssysteem, dat is bij League of Legends niet anders. De hersenen worden hierbij op zo’n manier geprikkeld dat de gamer afgeleid raakt van dagelijkse zaken. De gamer heeft ‘geen tijd’ meer om stil te staan bij situaties uit het echte leven. Andere elementen die bijdragen aan de kick van gamen zijn onder andere:
 
  • Je krijgt waardering van medespelers als je goed speelt
  • De constante uitdaging om verder te komen en een volgend level te behalen
  • Games met een wedstrijdelement dagen je uit om nummer 1 te willen zijn
  • Het contact met andere gamers is een belangrijk sociaal component
 
Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het beloningscentrum in de hersenen steeds gestimuleerd wordt. Dit maakt afstand nemen van het gamen natuurlijk lastig. Verslaafd raken aan League of Legends of bijvoorbeeld verslaafd zijn aan World of Warcraft, het komt vaker voor dan je denkt.

Wil jij de controle op je leven terug?

Weet dat je dat niet alleen hoeft te doen
Wij begeleiden je naar een duurzaam herstel
Plan een intake 040 303 2626

Vluchten in een virtuele wereld

Ruil jij je vrije dag in voor een hele dag gamen? Of meld jij je zelfs ziek op het werk om door te kunnen spelen en ga je daar zelfs tot diep in de nacht mee door? Dan zou je verslaafd kunnen zijn aan League of Legends. Zeker als je prikkelbaar bent wanneer je even niet kunt gamen en mentaal constant met het spel bezig bent. Ook wanneer je het spel niet speelt, ben je bezig met nieuwe strategieën en denkbeelden.

Aan het willen vluchten in een virtuele wereld liggen vaak persoonlijke problemen ten grondslag, zoals een depressie of laag zelfbeeld. Het gamen maakt dat jij je weer even fijn voelt. De negatieve gedachten worden genegeerd en vervangen door de virtuele werkelijkheid die interessanter, spannender en uitdagender is.

Een gameverslaving wordt niet voor niets vaak vergeleken met een gokverslaving. Bij allebei de verslavingen denkt de verslaafde dat hij de volgende keer wél gaat winnen. Hierdoor blijft hij doorspelen. Maar als je ermee stopt, stopt ook dat fijne gevoel en kun je daadwerkelijk last krijgen van afkickverschijnselen. Het gevolg is vaak dat je dan toch weer gaat gamen. Denk je dat je verslaafd bent geraakt aan League of Legends? Neem dan contact op met CACN. Samen doorbreken we de vicieuze cirkel!

Direct een intakegesprek plannen?

Als jij eraan toe bent, vind je bij ons de ondersteuning die je nodig hebt
Plan een intake 040 303 2626

Hoe kunnen wij je helpen?

is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.