Verslaafd aan World of Warcraft

Gameverslaving | Gaming control pad

Je buurman, collega of zelfs beste vriend(in) kan kampen met een gameverslaving en verslaafd zijn aan bijvoorbeeld World of Warcraft. Het is vaak een tijdsbesteding waar niets slechts achter wordt gezocht en een verborgen probleem waar de buitenwereld niets vanaf weet.
 

Dit is bij andere verslavingen zoals medicijnverslaving, cocaïneverslaving of alcoholverslaving natuurlijk ook vaak het geval, maar gamen is eenvoudig toegankelijk en sociaal geaccepteerd. Een verslaving aan online games ligt dus eigenlijk voor iedereen met een spelcomputer of gameconsole op de loer.
 

Een van de invloedrijkste games ter wereld

Eén van de grootste en invloedrijkste games ter wereld van dit moment is World of Warcraft - ofwel WOW. Omdat het een Massively Multiplayer Online Role-Playing Game (MMORPG) is, kan het door mensen over de hele wereld online gespeeld worden. Je speelt hierin de rol van een avatar in een fantasiewereld waar je quests kunt voltooien. Hierdoor kan je beloningen krijgen en naar een hoger level gaan.

Quests geven daarnaast toegang tot nieuwe gebieden. Er kunnen ook dungeons gespeeld worden. Dit zijn uitdagingen die de spelers in een groep moeten spelen, wat het spel nog uitdagender maakt. Ook kan de zogenaamd end-game van World of Warcraft alleen in groepsverband voltooid worden. Dat maakt het extra lastig om afstand te nemen van de game, je voelt al snel een verplichting ten opzichte van de spelers met wie je samenspeelt. Verslaafd raken aan World of Warcraft komt dan ook steeds vaker voor.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Heb jij vragen over jouw game-gedrag?

Onze deskundigen zijn er voor jou
Neem contact op 040 303 2626

Waarom kan WOW verslavend zijn?

Naast het competitie element, speelt het beloningssysteem met loots een grote rol. De beloningen die zich opstapelen en leiden tot een nog grotere beloning, maken dat je door wilt spelen en niet zomaar kunt stoppen.

Daarnaast is er het psychologisch effect. Een game als World Of Warcraft kan je heel veel bieden. Zo kan de omgang met mensen makkelijker zijn dan in het echte leven. Je hebt contact met anderen zonder je zorgen te hoeven maken over je imperfecties, waardoor je zelfvertrouwen toeneemt. Hierdoor voel je je online een koning en ben je de ideale versie van jezelf. Je rent dagen achter elkaar over het paarse gras, jaagt op monsters, zwemt door groene oceanen, verkent mysterieuze grotten en vecht met fantasiebeesten.

Maar in het echte leven verander je steeds meer in een bleke kluizenaar, die niet graag naar buiten gaat en zich liever in de gamewereld begeeft of op de bank hangt. Al snel verwaarloos je jezelf, terwijl het met je digitale karakter beter dan ooit gaat. Je leeft meer en meer in een fantasiewereld, de kern van verslaafd zijn aan World of Warcraft.

Wil jij de controle op je leven terug?

Onze focus ligt bij jouw duurzame herstel
Plan een intake 040 303 2626

Hulp bij gameverslaving

Herken jij je in bovenstaand verhaal? Dan is het tijd om hulp te zoeken. Bij CACN hebben we ruime ervaring met de behandeling van verslavingen, ook als je verslaafd bent aan World of Warcraft kunnen wij je helpen. We bieden hulp aan mensen vanaf 18 jaar.

Naast het aanpakken van de gameverslaving is er ook veel aandacht voor onderliggende problematiek, zoals angst- en stemmingsstoornissen, trauma-, gedrags- en mogelijke persoonlijkheidsproblematiek. Meld je nu vrijblijvend aan voor een intakegesprek.

Hoe kunnen wij je helpen?

is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.