Gokverslaving

gokverslaving

Aan de uiterlijke kenmerken zie je vaak minder goed dat iemand een gokverslaving heeft. Een gokprobleem kan hierdoor ongezien uit de hand lopen, want met een paar klikken jaag je zo je maandsalaris erdoorheen. Toch zijn er bepaalde symptomen waar je op kunt letten, bij jezelf of bij je naaste. Zorg dat je daarom op tijd een beroep doet op onze professionele begeleiding. Samen met onze zorgspecialisten en ervaringsdeskundigen werk je aan een duurzaam herstel.
 

Wat is een gokverslaving en heb ik die?

Ben je gokverslaafd, dan ben je letterlijk de controle kwijt over je gokgedrag. Je kunt niet meer stoppen, ook al krijg je er allerlei problemen door. Pogingen om te stoppen, mislukken na korte of langere tijd. Je kunt zelfs ontwenningsverschijnselen krijgen, net als bij een drugsverslaving of alcoholverslaving.
 

Waarom gokken zo verslavend is – illusie van invloed

Als je gokt, treedt het beloningssysteem van je hersenen in werking. Winnen geeft een kick, maar eigenlijk reageert je beloningssysteem al eerder. Door de spanning komen er namelijk grote hoeveelheden adrenaline en dopamine vrij. Deze stoffen zorgen voor een fijn gevoel.

Maar wat is nou een gokverslaving? Kort gezegd zijn je hersenen dan afhankelijk geraakt van de spanning van het gokken. Hierdoor wordt uiteindelijk ook je beloningscentrum ontregeld. Het einde is daarbij letterlijk zoek. Want als je verliest, wil je je geld koste wat kost terugwinnen. Win je? Dan wil je verder spelen om nóg meer te winnen.

Herken jij dit en wil je hier met iemand over praten? Bel ons dan op 040 303 2626 of laat je contactgegevens online achter. Samen met jou bekijken we hoe we jou het beste kunnen helpen.
 

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Wil jij de controle op je leven terug?

Een verslaving drukt zwaar op je schouders
Laat ons weten hoe we jou kunnen helpen
Neem contact op 040 303 2626

Grotere kans op online gokverslaving

Online gokken is sinds 2021 gelegaliseerd en dit brengt extra risico’s met zich mee. Zo zijn er geen sluitingstijden en kan je 24/7 online gokken. Ook kan je het overal doen, thuis bijvoorbeeld, waardoor de drempel nog lager is. Daarnaast is er geen sociale controle en speel je met virtueel geld, waardoor je sneller meer uitgeeft dan je kunt missen.
 

Kenmerken gokverslaving:

  • je bent obsessief bezig met gokken
  • Je kunt er niet mee stoppen, ook al veroorzaak het problemen
  • je raakt in een sociaal isolement, zeker bij online gokken 
  • je hebt geldproblemen waarbij je ene gat met het andere probeert te dichten
  • zegt iemand iets over je gokgedrag dan reageer je geërgerd
  • je gokt stiekem en bent niet eerlijk over hoeveel je vergokt
  • je bent overtuigd dat je invloed kunt uitoefenen op een kansspel
  • als je verliest, wil je per se je inzet terugwinnen
  • als je niet kunt gokken, krijg je afkickverschijnselen 
  • je speelt om je problemen te vergeten
     

Risico's voor gokverslaafden

  • je sociale netwerk valt uiteen, waardoor je vereenzaamt
  • je krijgt te maken met deurwaarders, door grote schulden
  • je kunt je huis uitgezet worden
  • je verliest je werk
  • je doet alles om aan geld te komen, ook al is dat illegaal 
  • daardoor kom je in contact met justitie
  • je bent oververmoeid en rusteloos 
  • je ervaart mentale moeilijkheden: je voelt je down, angstig, schuldig
  • je krijgt last van suïcidale gedachten
     

Wil jij weer vrijuit leven?

Als zelf stoppen niet meer lukt, laat ons dan helpen
Plan een intake 040 303 2626

Hulp om je gokprobleem te overwinnen

De gevolgen van een gokverslaving kunnen ingrijpend zijn. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk hulp in te roepen. Dat geldt voor jezelf, maar ook als je de kenmerken van gokverslaving bij je partner, familie of andere dierbare herkent. Wij weten dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Vaak houd je je problemen juist verborgen voor de buitenwereld. Misschien weten zelfs familieleden, je beste vrienden of je partner er niets vanaf. Dat kan ook een groot gevoel van eenzaamheid met zich meebrengen. Het helpt misschien om te weten dat de meeste van onze cliënten een enorme opluchting voelden op het moment dat ze die eerste stap durfden te zetten door contact met ons op te nemen.
 

De eerste stap naar een nieuw leven

Tijdens de intake bekijken we samen of er meer speelt in jouw leven waardoor je telkens weer begint met gokken. Hier gaan we dan ook mee aan de slag tijdens de behandeling van je gokverslaving. Ook geven we je handvatten om een eventuele terugval te voorkomen. We waken bovendien over onze korte wachttijden. Binnen een week kun je al terecht bij onze afkickkliniek als gokken je leven beheerst. Wacht daarom niet langer, maar vraag direct hulp bij je gokverslaving.

Hoe kunnen wij je helpen?

is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
Op de verwerking van persoonsgegevens is ons Privacy Statement van toepassing.

Veelgestelde vragen over gokverslaving

 

Tips

Er zijn allerlei tips om je gokgedrag te minderen of te stoppen. Zo kun je een casinoverbod regelen. Of je installeert appjes op je telefoon of computer waardoor je niet meer op goksites kunt. Onze ervaring is dat dit bij een gokverslaving symptoombestrijding is. Als je wilt, vind je altijd wel een weg om te gokken. 

Professionele hulp 

Het is daarom belangrijk dat je al in een vroeg stadium hulp zoekt. Wij begrijpen dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan, maar het is de eerste en belangrijke stap naar een nieuw leven zonder verslaving. Neem contact op, zodat we zo snel mogelijk een intake kunnen plannen. Samen achterhalen we welke problemen er mogelijk aan de basis van jouw verslaving staan. Daarmee kunnen we de behandeling aansluiten op jouw persoonlijke omstandigheden en naar een duurzaam herstel werken.


Wij gaan altijd vertrouwelijk om met al je gegevens en respecteren jouw privacy. Op die manier willen we jou een veilige omgeving bieden waarin jij jouw persoonlijke verhaal durft te vertellen. En dat is nodig zodat we samen de koers kunnen bepalen richting een nieuwe leven zonder verslaving. Laat schaamte, angst of verdriet je dan ook niet tegenhouden om zelf de controle weer terug te pakken en neem vandaag nog contact met ons op.
 


Vergoed vanuit het basispakket

CACN is erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport als officiële GGZ-instelling. Omdat we aan de eisen voldoen die door de Wet Toelatingen Zorginstellingen (WTZi) zijn bepaald, worden al onze behandelingen vergoed vanuit de verplichte basisverzekering. Wel kan het zijn dat je zorgverzekeraar de eigen bijdrage in rekening brengt.

Geen eigen bijdrage
Wij vragen voor de behandelingen zelf geen eigen bijdrage. Zo houden we onze gespecialiseerde zorg voor iedereen toegankelijk.

Dat ligt volledig aan de situatie, verslaving en aan jouw persoonlijkheid.

Dagbehandeling

Wij bieden een dagbehandeling waarbij de gevolgen voor je dagelijks leven minimaal zijn. Dat is wel zo prettig, maar niet voor iedereen geschikt. 

Klinische behandeling
Soms biedt een tijdelijke opname in een afkickkliniek jou de beste start. CACN heeft daar zelf niet de faciliteiten voor, maar we werken wel nauw samen met onze ketenpartner Connection SGGZ. 

Neem gerust contact op
Om een goed advies te geven, is het voor ons belangrijk dat we weten wie jij bent en wat jouw achtergrond is. Verslavingszorg is altijd maatwerk. Neem daarom contact met ons op, zodat we samen kunnen bepalen wat het beste bij jou past.