Afkickverschijnselen van ketamine

Afkickverschijnselen ketamine | Twee mensen houden elkaars handen vast

Van ketamine krijg je alleen geestelijke afkickverschijnselen. Dat wil niet zeggen dat het makkelijk is om te stoppen met deze drug. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van een hevige zin om opnieuw te gebruiken. CACN kan je helpen om je ontwenningsperiode door te komen. We bieden je bovendien handvatten voor een leven zonder verslaving.
 

Afkicken van ketamine

Er zijn tal van redenen om te stoppen met ketamine: je hebt je gebruik steeds minder in de hand; je maakt je zorgen over de lichamelijke schade; ketamine hoorde bij een fase in je leven, maar je bent nu wel toe aan andere dingen en ga zo nog maar even door. Maar wat kun je verwachten tijdens zo’n ontwenningsperiode? Als je dat weet, kan dit je helpen vol te houden.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Is keta verslavend?

Je hebt al snel meer ketamine nodig om dezelfde dromerige roes te ervaren. Geef je hieraan toe, dan kunnen zowel je dosering als de frequentie snel toenemen. Er zijn gevallen bekend waarin mensen begonnen met af en toe een paar gram delen met vrienden en eindigden met  dezelfde hoeveelheid per dag voor eigen gebruik. 

Doorgaan met gebruiken terwijl je er problemen door krijgt op sociaal, werk- en gezondheidsvlak, steeds meer bezig zijn met het gebruik, belangrijke zaken en mensen om je heen verwaarlozen; het zijn maar een paar signalen die kunnen wijzen op een ketamineverslaving. Ook afkickverschijnselen kunnen een teken zijn dat je afhankelijk begint te raken.
 

Dwingende behoefte om te gebruiken

Ketamine geeft alleen een geestelijke verslaving, maar dat betekent niet dat afkicken eenvoudig is. Je krijgt te maken met geestelijke afkickverschijnselen, waarvan craving de belangrijkste is. Je voelt dan een dwingend verlangen om continu te gebruiken. Deze cravings overvallen je soms op de gekste momenten. Wel komen ze vaak voor op plekken of bij mensen die je aan het gebruik herinneren; een foto kan al een trigger zijn. Gebruik je vervolgens opnieuw, dan kun je in een vicieuze cirkel terechtkomen waarin je steeds meer ketamine gebruikt. Het kan dan lastig zijn om hier zelfstandig uit te komen, zeker ook omdat cravings nog lang kunnen aanhouden nadat je gestopt met ketamine.

Wil jij praten over je gebruik?

Wij gaan respectvol en vertrouwelijk om met jouw verhaal
Neem Contact Op 040 303 2626

Heftige afkickverschijnselen van ketamine:

  • cravings
  • vergeetachtigheid
  • concentratieproblemen
  • onrust, gejaagd gevoel
  • depressief gevoel
  • vermoeidheid

Problemen met je gezondheid

Ketamine kan ernstige en soms blijvende schade veroorzaken aan je blaas, urinewegen en nieren. Deze schade veroorzaakt pijn die soms door je hele lichaam lijkt te trekken. Het gaat hier niet om ontwenningsverschijnselen, maar schade aan je lichaam. Het enige dat helpt, is stoppen met ketamine. Ontwenningsverschijnselen kunnen echter zo sterk zijn dat je ondanks alle schadelijke effecten, gevolgen en risico's toch weer ketamine begint te gebruiken. Speelt dit bij jou? Bel ons dan vandaag nog op 040-3032626. We kunnen jou op een medisch verantwoorde manier ondersteunen. Een detox kan onderdeel zijn van die begeleiding.

Wil jij een nieuwe start?

Wij bieden je begeleiding die bij jou past
Plan een intake 040 303 2626

De eerste stap

Voor een buitenstaander lijkt het gemakkelijk: hulp vragen als je moeilijkheden ervaart door je gebruik. Maar juist voor die eerste stap is moed nodig. Je erkent daarmee dat je een probleem hebt dat je niet zelf kunt oplossen. Terwijl je dit nu juist verbergt voor anderen omdat je je bijvoorbeeld schaamt.

Vind jij het lastig om contact met ons te leggen? Weet dan dat je verhaal delen een last van je schouders kan halen en een eind kan maken aan de eenzaamheid die verslaving vaak ook is. Heb jij vragen over de afkickverschijnselen van ketamine of wil jij je niet langer alleen voelen in je strijd tegen verslaving? Bel ons dan vandaag nog op 040 303 2626. We zijn er ook voor je als je ketaminegebruik denkt te herkennen bij een naaste.

Hoe kunnen wij je helpen?

is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over de afkickverschijnselen van ketamine


Ingesleten gewoonten
Doordat je in een droomwereld belandt, hoef je even niet aan je soms de harde realiteit en je problemen te denken. Of je hebt bijvoorbeeld ADHD waardoor je omgevingsprikkels allemaal even hard bij je binnenkomen. Daardoor kan ketaminegebruik jouw manier zijn om met die dingen om te gaan en je hoofd even leeg te krijgen.

Oorzaken die jouw verslaving in stand houden
Tijdens een intakegesprek bespreken we samen of er in jouw geval een specifieke reden is waarom jij telkens weer ketamine gebruikt. Tijdens de behandeling besteden we aandacht aan dergelijke onderliggende problemen. Doordat je leert om er op een positieve manier mee om te gaan, vergroot jij de kans op een duurzaam herstel. Bel ons vandaag op 040 303 2626 als je wilt weten hoe wij onze behandeling aansluiten op jouw situatie. 

 

Ontgiften voor je behandeling start 
Wanneer jij behoefte hebt om onder begeleiding jouw ketagebruik af te bouwen, dan kun je een detoxprogramma bij ons volgen. Onder toeziend oog van onze medisch specialisten en in een fijne, huiselijke omgeving bouw je gecontroleerd je gebruik af. Vervolgens begin je met een schone lei aan je behandeling. 

Keuze voor detox is persoonlijk
Denk jij dat een detox voor jou een goede start van je herstel kan zijn? Neem dan contact met ons. Aan de hand van jouw situatie kunnen we je hierover een goed advies geven.


Cravings kunnen lang aanhouden
In tegenstelling tot andere drugs geeft ketamine niet heel veel afkickverschijnselen. De meest zijn binnen 1 tot 2 weken verdwenen nadat je het gebruik hebt gestaakt. De dwangmatige zucht naar ketamine, craving, houdt vaak wel tot een half jaar aan. 

Schade aan je blaas
Het grote nadeel van ketamine is dat het problemen kan veroorzaken aan je blaas, urinewegen en nieren. Dit zijn weliswaar geen afkickverschijnselen, maar kunnen wel blijvende schade aanrichten aan je lichaam. Hoe eerder je stopt met ketamine, hoe groter de kans op genezing. Laat het ons daarom weten als jij hulp nodig hebt om af te kicken.


Nazorg
Tijdens een behandeling krijg jij handvatten mee die jou helpen om een leven te leiden waarin jij vrij bent van verslaving. Maar ketamine-cravings kunnen hardnekkig zijn en maanden na jouw laatste gebruik de kop opsteken. Heb jij behoefte aan extra begeleiding na jouw behandeling? Dan ben je welkom bij ons nazorgprogramma. 

Voorzorg
Onze wachtlijsten zijn kort en we doen er alles aan om die zo te houden. Mocht jij dat willen, dan kun je de periode overbruggen tot de start van jouw behandeling. We hebben namelijk een voorzorgsprogramma waaruit jij de nodige steun kunt halen. Je krijgt bovendien een idee van wat je straks kunt verwachten. Laat ons weten als dit is wat je nu nodig hebt.