Zoek jij hulp bij verslaving?

Waar het voor de een bij af en toe blowen of een gokje wagen blijft, loopt het bij de ander volledig uit de hand. Of je bagatelliseert het naar de buitenwereld, maar ligt er ‘s nachts van wakker. Bij CACN hebben we veel ervaring met het behandelen van verschillende verslavingen. Bij ons kun je terecht met je twijfels en vragen, maar ook als je daadwerkelijk hulp zoekt. Hoe we te werk gaan, hangt af van verschillende factoren. Zeker is dat jij centraal staat.

Verslaving aan middelen of aan gedrag

Afhankelijkheid kun je op verschillende manieren indelen. Zo kun je verslaafd zijn aan stoffen, maar ook aan gedrag. Onder stoffen vallen drugs, medicijnen en alcohol. Bij gedrag heb je het bijvoorbeeld over gokken en gamen. Daarnaast is drugs nog onder te verdelen in harddrugs en softdrugs. Het is wel goed om te beseffen dat die laatste indeling vooral gebaseerd is op wetgeving; stoppen met blowen kan voor jou net zo zwaar zijn als stoppen met coke voor een ander.
 

Behandelingen waarmee we je kunnen helpen

Bij CACN kun je terecht voor bijna alle verslavingen. De behandelingen worden uitgevoerd door een betrokken team van medisch specialisten, zorgpersoneel en een aantal ervaringsdeskundigen. Heb je vragen of heb je hulp nodig bij een van de onderstaande soorten? Neem dan vandaag nog contact met ons op. 

Wil je meer weten over de verslavingen waar wij je mee kunnen helpen? Klik dan op onderstaande links.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Geen eigen bijdrage
 • Geen lange wachtlijsten
 • Thuis blijven wonen
 • Gewoon blijven werken
 • Behandeling op maat
 • Oog voor onderliggende problematiek
 • Focus op duurzaam herstel

Wil jij hulp bij verslaving?

Samenwerken om de kwaliteit van jouw leven te verbeteren?
Neem Contact Op 040 303 2626

Maar wanneer ben je nou verslaafd?

Elke verslaving kent zijn eigen signalen. Toch is er één grote gemeenschappelijke deler: je hebt er geen grip meer op. Het verlangen naar meer beheerst je leven en gedachten volledig. Dat gaat zo ver, dat je niet meer normaal kunt functioneren. Daardoor ontstaan er allerlei problemen op sociaal, financieel, mentaal en lichamelijk vlak. Al die zaken staan met elkaar in verbinding, waardoor de moeilijkheden zich opstapelen. Op een bepaald moment overzie je het allemaal niet meer.
 

Waarom je niet moet wachten met hulp vragen

Je gebruik of gedrag kan je ook bepaalde vriendschappen en andere relaties kosten. Daardoor heb je op een gegeven moment misschien niemand meer bij wie jij je hart kunt luchten. Dat kan behoorlijk eenzaam en deprimerend aanvoelen.
Bovendien kun je last krijgen van afkickverschijnselen als je stopt. Vaak gaat het om geestelijke ontwenningsverschijnselen, maar bij sommige middelen treden er ook lichamelijke klachten op. Hoe ga je daar dan mee om?
 

Afhankelijkheid sluipt je leven binnen

In je hersenen vinden er door het gebruik of gedrag allerlei veranderingen plaats die het beloningscentrum ontregelen. Dat zorgt ervoor dat je die sterke neiging voelt om bijvoorbeeld weer te drinken of te gokken. Langzaam nemen nieuwe patronen je leven over. En dat is ook meteen het verraderlijke. Doordat alles heel geleidelijk gaat, merk je in eerste instantie weinig. Is iets eenmaal een gewoonte, dan verleg je ook makkelijker je grenzen. Je gebruikt af en toe ook doordeweeks, je meldt je een keertje ziek omdat je door wilt gamen. Als je stopt, ervaar je allerlei ontwenningsklachten of je krijgt een kort lontje. Het zijn allemaal weer redenen om opnieuw te gebruiken, te drinken, te gokken of te gamen.

Vaak voel je zelf als eerste dat het mis is

Het is niet ondenkbaar dat je het lastig vindt om toe te geven dát je geen grip meer hebt op je leven. Of je ontkent dat het zo is. Naar je omgeving, maar soms ook naar jezelf. Of je maakt het minder erg. Toch heb je vaak zelf onbewust als eerste door dat het niet goed gaat. Je omgeving heeft misschien nog niets in de gaten. Door schaamte of angst om mensen te verliezen ben je inmiddels heel erg goed in het verbergen van je gebruik.
 

Samen bekijken welke behandeling het beste bij je past?

In de meeste gevallen wordt er tijdens het intakegesprek duidelijk wat er nog meer meespeelt. Een verslaving is namelijk altijd een symptoom van iets anders. Je bent bijvoorbeeld als kind gepest of voelt je al je hele leven niet gezien of gehoord. Jezelf in gokken of gamen verliezen kan dan in eerste instantie die nare emoties dempen. Of de drugs lijken je het zelfvertrouwen te geven dat je zo mist. Voor ons is het daarom belangrijk dat jij je verhaal kunt doen. Daarmee kunnen we de behandeling aansluiten op jouw persoonlijke achtergrond. Jouw herstel is bij ons altijd maatwerk. En misschien ook fijn om te weten: wij vragen geen eigen bijdrage. Het enige wat we van je vragen, is de motivatie om aan je herstel te werken.

Hoe kunnen wij je helpen?

is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over verslaving


Hoe meer van onderstaande kenmerken je herkent, hoe groter de kans dat er sprake is van een verslaving. De eerste is meteen de belangrijkste: 

 
 • je hebt geen grip meer op je gebruik of gedrag

 • je gebruikt meer, langer of vaker dan je had voorgenomen

 • er ontstaan allerlei problemen of gevaarlijke situaties doordat je grenzen over gaat

 • je bent alleen nog maar bezig met het middel of gedrag

 • je hebt last van ontwenningsverschijnselen als je stopt


Dat kan zeker. Ook als je denkt dat je alles onder controle hebt, kunnen er soms gedachten door je hoofd spoken. Misschien lukt het om ze grotendeels weg te duwen, maar houden ze je toch bezig. Of je kunt er met niemand over praten. 

Hulp voor iedereen

Wij gaan altijd discreet met je gegevens om. Ons uitgangspunt is dat we op basis van jouw persoonlijke verhaal een hulpadvies op maat kunnen bieden. In welke fase je ook zit.


Het intakegesprek

Nadat jij je gegevens hebt achtergelaten, nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op. Binnen een week volgt er een intakegesprek. Daarmee proberen we een zo goed mogelijk beeld van jou en je verslaving te krijgen. Dat doen we onder andere door te kijken wat voor problemen er spelen. Deze kunnen namelijk ten grondslag liggen aan je gebruik of gedrag. Door die factoren en invloeden te bepalen, kunnen we je behandeladvies op maat geven. 

 

Passende behandeling 

Tussen intakegesprek en ambulante behandeling zit een week. Uit de gesprekken kan blijken dat een klinische behandeling beter bij jouw situatie past. Misschien is het verstandig dat je eerst een detox-programma doorloopt. Ook dat bespreken we dan samen.


Ja, dat kan. Wij zijn er ook voor de naasten van een verslaafde, zoals ouders, kinderen, partners of vrienden. Deels omdat de impact van verslavingsgedrag ook voor hen groot is; deels omdat zij steun kunnen bieden aan de cliënt. Zo maken ze een duurzaam herstel nog beter mogelijk. Neem daarom ook contact op als je met vragen over het gebruik van iemand anders inzit.