Verslaving

Verslaving aan drugs en alcohol komt al eeuwenlang voor. Door de jaren heen zijn er steeds nieuwe verslavende middelen bijgekomen, zoals cocaïne, MDMA en GHB. Daarnaast zijn gameverslaving en gokverslaving een groeiend probleem.

Vroeger bestond de hulpverlening aan verslaafden enkel uit hulp bieden bij afkicken. De laatste 30 jaar is de hulp verder geprofessionaliseerd. De inzichten in de verslavingsproblematiek veranderden naarmate de complexiteit van de problemen groter werden. Bij CACN Verslavingszorg bieden we specialistische hulp voor vrijwel alle verslavingen.

Neerwaartse spiraal

Vaak zie je bij verslaafden dat de problemen zich opstapelen waardoor ze in een neerwaartse spiraal terechtkomen. De problemen die voorkomen zijn eenzaamheid, ruzie, verbroken vriendschappen, afspraken niet nakomen en een negatief zelfbeeld. Als de verslaving je helemaal in zijn greep heeft, dan volgen er al snel financiële problemen, gezondheidsklachten en ernstige geldproblemen. Het is belangrijk om dan hulp te zoeken. Niemand kan je hiertoe dwingen, je zult zelf klaar moeten zijn voor behandeling.

Verslavingszorg op maat

Bij CACN nemen we ruim de tijd om je goed te leren kennen. We starten altijd met een eerste kennismaking tijdens een intake. Als je dat prettig vindt, mag hier iemand van je familie of vrienden bij aanwezig zijn. Na aanleiding van de intake stellen we een plan van aanpak op. Hierbij kijken we natuurlijk naar de behandeling van je verslaving, maar ook naar persoonlijke omstandigheden, zoals je werk, partner of gezin. We hanteren het volgende traject:
 
  • Intakegesprek: informatief gesprek, medische historie en screening.
  • Diagnose: onderzoek en vaststellen van de ernst van de verslaving, met daarbij eventuele detox behoefte. Op basis van die gegevens stellen we een behandelplan op.
  • Behandeling met een behandelprogramma op maat.
  • Terugval preventie. Door middel van ondersteunende (groeps)gesprekken en onder leiding van een psycholoog.

CACN verslavingszorg in Eindhoven

Onze psychiaters, casemanagers, counselors, verpleegkundigen en verschillende psychologen zijn er voor je om het hele proces te begeleiden. De professionals van CACN Verslavingszorg in Eindhoven doen hun werk vanuit de volle overtuiging dat een leven zonder verslaving mogelijk is. Meld je nu aan zodat de kwaliteit van jouw leven weer aanzienlijk kan verbeteren.

Vragen over verslaving?

Vragen over verslaving?