Hulp bij gokverslaving

Hulp bij Gokverslaving | Man op mobiel

Het klinkt makkelijker gezegd dan gedaan: hulp zoeken bij gokverslaving. Wat begint met langer doorspelen dan je had voorgenomen, kan in allerlei ernstige problemen eindigen. Als jij het gevoel hebt dat jij je gokgedrag niet langer in de hand hebt, wacht dan niet met het vragen van hulp. Wij kunnen je begeleiden naar een leven waarin jij weer aan zet bent.
 

Wat is een gokverslaving?

Een gokverslaving is een ziekte van je hersenen, waarbij het beloningscentrum in je brein is ontregeld. Elke keer dat je deelneemt aan een kansspel wordt dit beloningscentrum namelijk geactiveerd. Daarbij komen er allerlei stofjes vrij, zoals dopamine. Op het moment zelf voel jij je hierdoor fijn, waardoor jij door wilt blijven spelen. Maar wanneer je dit blijft doen ervaar je vaak op de lange termijn de negatieve gevolgen zoals schulden, slaapgebrek enzovoorts.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Geen eigen bijdrage
 • Geen lange wachtlijsten
 • Thuis blijven wonen
 • Gewoon blijven werken
 • Behandeling op maat
 • Oog voor onderliggende problematiek
 • Focus op duurzaam herstel

Grote financiële problemen door gokken

Die drang kan zo sterk worden dat je andere belangrijke dingen in je leven verwaarloost. Denk aan je werk, studie, je vrienden, maar ook dagelijkse zaken als het huishouden of jezelf. Bij gokken zijn bovendien geldbedragen betrokken die flink kunnen oplopen. Fruitautomaten, online pokeren, online wedden op voetbalwedstrijden zijn er tenslotte allemaal op gericht om jou zo lang mogelijk aan zich te binden. Zo kun je snel in grote financiële problemen komen.
 

Hulp bij gokproblemen

Heb je jouw gokgedrag niet goed meer in de hand? Dan kun je bij CACN terecht voor ondersteuning. Hoe eerder je namelijk aan de bel trekt, hoe groter de kans op een duurzaam herstel. Vandaar dat we er ook voor je zijn als je gewoon wat vragen hebt over je gokgedrag of er eens over wilt praten. We luisteren naar jouw verhaal en kunnen je advies geven over jouw situatie. Vanaf dat eerste moment sta je er niet langer alleen voor.

Wil jij praten over je gebruik?

Wij gaan respectvol en vertrouwelijk om met jouw verhaal
Neem Contact Op 040 303 2626

Afkickverschijnselen zijn een signaal

Probleemgokken werkt hetzelfde in de hersenen als drugs en alcohol. En net als met deze middelen kun je afkickverschijnselen ervaren wanneer je ineens stopt met gokken. Denk dan aan:
 

 • trillen en beven
 • overmatig transpirerenhoofdpijn
 • problemen met je maag en darmen
 • depressieve gevoelens
 • slaapstoornissen
 • angstaanvallen 
 • schuldgevoel
 • kort lontje
 • oververmoeidheid

Heb jij vragen over je gokgedrag?

Ons team staat klaar om je advies op maat te geven
Stel een vraag 040 303 2626

Wanneer professionele ondersteuning zoeken?

Als jij merkt dat je de controle verliest over je gokgedrag en je dagelijks problemen ervaart die door je gedrag worden veroorzaakt, is het tijd om hulp te vragen. Dit kan een onmogelijke opgave lijken, weten wij uit ervaring. Maar het is vaak de enige manier om de neerwaartse spiraal van een verslaving te doorbreken. Bel met ons team van specialisten en ervaringsdeskundigen en we luisteren naar je zonder te oordelen. Maak jij je zorgen over een dierbare? Laat het ons weten. Ook dan kunnen we je in deze situatie ondersteunen.
 

Behandeling van een gokverslaving bij CACN

Door het intakegesprek leren we jou vervolgens beter kennen. Dit helpt ons om jouw behandeling aan te sluiten op jouw persoonlijke situatie. Zo kan het zijn dat er bij jou onderliggende problemen meespelen. Gokken kan dan een manier zijn om die problemen uit de weg te gaan. Het kan ook dat jij meerdere verslavingen naast elkaar hebt, zoals gokken en coke of gokken en alcohol. Of dat je een online gokverslaving hebt, wat weer andere uitdagingen met zich meebrengt. Omdat ieder verhaal uniek is, kijken we altijd eerst naar wat jij nodig hebt. Zo blijft onze behandeling van gokverslaving altijd maatwerk. Neem vandaag nog contact op als je hulp nodig hebt bij een gokverslaving.

Hoe kunnen wij je helpen?

is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over hulp bij gokverslaving


Afkickverschijnselen
Stop je met gokken, dan kun je last krijgen van allerlei ontwenningsverschijnselen. Denk bijvoorbeeld aan slapeloosheid en snel geïrriteerd zijn, maar ook aan hoofdpijn en maagdarmproblemen. Deze kunnen dagen tot enkele weken aanhouden, maar gaan uiteindelijk over. 

Drang om weer te gokken
Wanneer de afkickverschijnselen zijn verdwenen, kun je nog wel een tijdlang last hebben van een dwangmatige behoefte om te gokken. Tijdens onze behandeling geven we je handvatten om hiermee om te gaan. Neem online contact met ons op of via telefoonnummer 040 303 2626 en laat ons weten dat jij hulp bij een gokverslaving nodig hebt.


Eenzaamheid doorbreken
Heb je een gokprobleem, dan bestaat de kans dat je dit niet met iedereen deelt. Je maakt schulden en soms ontstaan er ook problemen met drugs of alcohol. Soms is je partner niet eens op de hoogte. Dat maakt een verslaving vaak eenzaam. Wanneer het jou lukt om contact met ons op te nemen, sta je er niet langer alleen voor. 

Werken aan een duurzaam herstel
Onze behandelingen zijn persoonlijk, doordat we vooraf goed bekijken waar jouw behoeften liggen. Daar sluiten we jouw behandeltraject op aan. Als er bijvoorbeeld onderliggende problemen meespelen, dan is daar tijdens het programma alle ruimte voor. Samen gaan we zo voor een duurzaam herstel. Wil je meer weten of heb je vragen over je gokgedrag? Bel ons op 040 303 2626.


Ook bij vragen
Bel ons als jij je zorgen maakt over jouw gokgedrag. Dat kan bijvoorbeeld doordat je niet meer zomaar kunt stoppen wanneer jij dat wilt. Zelfs niet wanneer er allerlei moeilijkheden ontstaan op financieel, sociaal of gezondheidsvlak. Maar je kunt ons ook bellen wanneer je alles onder controle hebt, maar toch wel wat vragen hebt over je speelgedrag. 

Jij als naaste
Maak jij je zorgen om een vriend, ouder, kind of partner? Of roept bepaald gedrag vragen bij je op? Ook dan kun je bij ons terecht. Bel ons op 040 303 2626.


Traject van gemiddeld 10 weken
Gedurende zo’n 10 weken volg je verschillende vormen van therapie in zowel groepsverband als in individuele sessies. Deze geven je inzicht in jouw verslaving en leren je om anders met bepaalde triggers om te gaan. 

Ambulante zorg
CACN staat voor Connection Ambulant Centrum Nederland. Wij zijn volledig ingericht op het bieden van ambulante behandelingen. Dat betekent dat je gedurende 2 werkdagen per week aan je herstel werkt in onze kliniek in Eindhoven. Aan het eind van zo’n dag ga je weer terug naar je eigen huis. Mocht uit de intake blijken dat intensievere zorg beter bij je past? Dan kunnen we je in contact brengen met onze ketenpartner Connection SGGZ.